Programın açılış konuşmasını İlim Yayma Cemiyeti  Sakarya Şube Başkanı Op. Dr. Vadettin Aktaş yaptı. Programı dualarla açan Başkan Aktaş, “Hizmet kalitemizi her geçen gün arttırarak devam etmeliyiz. Başarı; doğru bir zamanla ve çalışma ile gelir. Hızla büyüyen İlim Yayma ailesi, standartların üstüne çıkmayı hedef bilmiştir” dedi.

Seminerde ilk önce “Personel hijyeni” sunumu gerçekleştirildi. Sunumda, “Giyim konusunda her zaman kurumsal kimliğinizi barındıran iş elbiselerinizi giyin ve mutlaka bone, maske, eldiven, galoş kullanın. El kesiklerinde ise mavi yara bandı kullanın. Gıda maddelerinin kullanımına izin verilen alet ve ekipmanların, tek kullanımlık kap ve ambalajlar hariç, temizlik ve dezenfeksiyona imkan verecek, gıda maddelerinin olumsuz olarak etkilenme riskini en aza indirgeyecek şekilde uygun malzemeden yapılmış olması önem arz etmektedir. Gerekli olan makine ve aletlerin düzenli olarak kalibrasyon kontrolleri yapılmalı ve kayıt altına alınmalıdır” denildi.

ilim_yayma_cemiyeti2-004.jpg

Şube Başkanı Op. Dr. Vadettin Aktaş, ilk yardım konusuna da değinerek, “Müdahale etmeden önce tanı çok önemlidir. İlk yardıma ihtiyacı olan kişilerin; nabız, soluk alma gibi önemli fonksiyonlarını kontrol etmekle başlanmalıdır. İlk yardım doğru tanı ile hayat kurtarır” dedi.

Programda daha sonra Recep Eroğlu “Vakıf ve Vakıf Personeli Olmak”, Yusuf Gökdemir “Personelin Görev ve Sorumlulukları”, Abdullah Eren “Eğitim Çalışmaları” konularında, katılımcılara bilgi verildi. 

ilim_yayma_cemiyeti3-001.jpg