Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan Şube Başkanı Op. Dr. Vadettin Aktaş, "İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şubesi olarak yurtlarımızca yaptığımız yoğun programlarla öğrencilerimize faydalı olmaya çalışıyoruz. Yılda birkaç kez de halka açık programlar düzenlemekteyiz. Görüyorum ki programımıza vatandaşımızın ilgisi üst düzeyde. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir" dedi.

iyc_talha_ugurluel2.jpg

Resulullah (SAV)'in ve diğer peygamberlerin kutsal mekanlarda yaşadığı olayları anlatan Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel, "Yüce Allah'ın yeryüzünde kendisine ayırdığı tek toprak parçası Kabe'dir. Bu nedenle Kabe'nin yer aldığı Mekke ve hicretin yapıldığı Medine şehirlerinin Müslüman alemi için büyük bir anlamı vardır. Uzun yıllar Osmanlı Devleti'nin himayesinde kalan ve çok iyi korunan kutsal topraklar, bu sayede bugünlere kadar tüm güzelliği ve ihtişamıyla gelebilmiştir. Allah, bu yolculuğu yaşamayı her Müslüman kuluna nasip etsin" dedi.

iyc_talha_ugurluel3.jpg

Talha Uğurluel, mukaddes beldelerde Osmanlı'nın bıraktığı miraslara da değinerek, ecdadın Mekke - Medine'ye tarih boyunca ne kadar çok önem verdiğine işaret etti. Uğurluel, "Osmanlı padişahlarının hiç biri Mekke'ye gidemedi ve oraları göremedi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) ve kutsal topraklara hasretle yaşadılar. Ancak bu padişahlar kutsal beldeye değişik dönemlerde birçok hizmetler götürdü" ifadelerini kullandı. 

Programın sonunda Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel'e İl Müftüsü İlyas Serenli tarafından hediye takdimi yapıldı.
Konferansa, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

iyc_talha_ugurluel4.jpg