Son kararname ile 40 ilin valisi değişti, 19 ilin valisi de merkeze alındı.
Merkeze alınan valiler arasında Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da bulunuyor. Coş’un yerine ise Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu atandı.
Balkanlıoğlu, 2014 yılından bu yana Ordu Valiliği görevini yürütüyor.  
1960 Çorum-Sungurlu doğumlu olan Vali İrfan Balkanlioğlu, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden iyi derece ile mezun oldu.
Bir yıl hakim adaylığı yaptıktan sonra, 1985 yılında naklen atandığı Kırklareli Kaymakam Adaylığından sonra İpsala ve Ulus Kaymakam Vekilliğinde bulundu.
Daha sonra sırasıyla Kütahya-Aslanapa (Kurucu İlk Kaymakam), Muş-Malazgirt, Erzincan-Refahiye, Balıkesir-Sındırgı, Edirne-Uzunköprü, İstanbul-Bağcılar ilçelerinde görev yaptı.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kaymakamlık yaptığı dönemlerde yılın idarecisi seçildi ve kendisine 10 Ocak 2005 Türk İdareciler Gününde "Vali Galip Demirel Başarı Ödülü" verildi.
Yılın idarecisi seçilmesini sağlayan örnek çalışmaları konusunda Başbakanlığın çağrısı üzerine 27.06.2005 tarihinde Bakanlar Kurulu'nda brifing verdi.
1989-1990 yıllarında ABD'de incelemelerde bulunan ve lisan eğitimi alan İrfan Balkanlıoğlu Bingöl Valiliği, Afyonkarahisar Valiliği görevlerinde bulundu.
17.06.2014 tarihinde Ordu Valiliği görevine başlayan Balkanlıoğlu evli ve iki çocuk babası.