Sakarya’daki 460. hafta adalet ve özgürlükler eyleminde İsrail’in Kudüs ve Gazze’de son günlerde hız kazanan saldırıları protesto edildi. SAGİR (Sakarya Adalet Girişimi) adına Muharrem Demircan’ın okuduğu basın açıklamasında “Mübarek Ramazan ayına kavuşmuş olmanın sevinci, bir kez daha hüzne bulandı. Siyonist işgal altındaki Kudüs ve abluka altındaki Gazze, İsrail’in son terörist saldırılarıyla zor günler yaşıyor. 20 gün önce kaçırıldığı iddia edilen üç Yahudi yerleşimcinin öldürülmüş olarak bulunmasıyla birlikte işgal ordusu, geleneksel zorbalığına hız verdi. Son üç haftada 600’den fazla Filistinli sebepsiz yere gözaltına alındı. Daha acısı ise Kudüs'te 15 yaşındaki Muhammed Ebu Hudayr'ın üç Siyonist yerleşimci tarafından kaçırılıp, öldürülmesi oldu. Sabah namazına giderken Şa'fat Camisi'nin önünden kaçırılan Muhammed’in öldürülmeden önce çok fena şekilde işkenceye uğradığı ve daha sonra yakıldığı anlaşıldı” dedi.

sagirden_israile_tepki3.jpg

Filistinlilere yönelik uygulamalar karşısındaki kayıtsızlığı eleştiren SAGİR, “İşgalci askerlerin kaçırılması karşısında dünyayı ayağa kaldıran uluslararası güçler, Filistinli gencin kaçırılıp hunharca yakılması karşısında ise sessizliği ve geçiştirmeyi tercih etti. Böylece “uluslararası toplum” denilen uydurmanın, zalimlerin dayanışmasından başka bir şey olmadığı yeniden anlaşıldı. Şunu iyi görmeliyiz ki; her şeyi İsrail’in güvenliğine endekslemiş “uluslararası toplum” için, bu coğrafyada birbirine düşürdüğü halklardan kaç milyon insanın öldüğünün hiçbir önemi yok! Yeter ki, küresel emperyalizmin bu ileri karakolu ayakta kalsın! Buna karşı Filistin halkının direniş etrafında kenetlenerek hepimize verdiği mesaj ise açık ve net: Bir olursak, hiç kimsenin gücü bizi korkutmaya yetmez! Sakarya Adalet Girişimi olarak, Filistin halkının bu mesajını selamlıyoruz! Dünyanın direnen tüm halklarının yanında olduğumuzu bir kez daha paylaşıyoruz” dedi.

sagirden_israile_tepki4.jpg

Türkiye-İsrail arasındaki ekonomik ilişkilerin rekora gitmesinin eleştirildiği açıklamada, İsrail’le her türlü siyasi, askeri ve ekonomik ilişkinin kesilmesi, ülkemizdeki NATO üslerinin kapatılması ve füze kalkanının kapatılması çağrısı yapıldı.

Suriye, Irak, Mısır, Afrika ve Doğu Türkistan’daki Müslümanların durumuna değinilen basın açıklamasında, Mısır’daki darbe yönetiminin idam kararları ile Çin yönetiminin oruç ve teravih namazını yasaklaması protesto edildi. Türkiye’deki İslamcılığın öncü isimlerinden kabul edilen Sedat Yenigün’ün de anıldığı açıklama, Başbağlar Katliamı’nın 21. yıldönümü sebebiyle verilen şu mesajla son buldu: “Başbağlar katliamında hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Faillerin hâlâ bulunup, cezalandırılmadığı bu hadise, Sivas’ta Madımak Oteli’nde yaşananlarla birlikte düşünüldüğünde; halkın arasına nasıl bir fitne tohumu atılmak istendiği daha iyi anlaşılmaktadır. Temennimiz, geçmişin bu acı tecrübelerinden ortak dersler çıkarılması ve bugün de aynı tezgahı kurmak isteyenlere geçit verilmemesidir. Bunun için birbirimizin acısını paylaşmak, anlamlı bir başlangıç olacaktır. Sakarya Adalet Girişimi olarak, Rabb’imizden herkesin adil, özgür ve haklarıyla birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşadığı günleri görebilmeyi niyaz ediyoruz.”

sagirden_israile_tepki5.jpg

Açıklamanın ardından İsrail bayrağı yakılarak “Özgür Kudüs, İsrailsiz bir dünya”, “Katil İsrail, Ortadoğu’dan defol” sloganları atıldı.

sagirden_israile_tepki2.jpg