İspiroğlu, gün boyunca yerel ve ulusal basın muhabirlerine yaptığı açıklamada, bayram tatili boyunca ilçede ishal vakalarının meydana geldiğini, İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı tahliller sonucunda bu duruma “Norovirüs” adlı bir virüsün buna sebep olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Tatil süresince nüfusun bir milyona yükseldiğini dile getiren Başkan Mehmet İspiroğlu, bir ilçede böyle vakaların olmasının normal gibi karşılansa da Valinin konuyla yakından ilgilenmesi sonucu ilçe hastanesine gerekli takviyelerin yapıldığını belirtti. İspiroğlu; “Şu anda her şey normale dönmüş durumda. İlçemizde bir sıkıntı problem yok” diye konuştu.

İlçede 450 kilometrelik su şebekesinin tamamen değiştiğini anlatan İspiroğlu, açıklamasına şöyle devam etti; “Su şebekesinin olmadığı yerlerde ise sondaj kuyuları var. Bu ishal vakaları onlardan veya hazır gıdalardan olabileceğini düşünüyoruz. Ayrıca, güneşten kaynaklanabileceğini, uzun süre havuzda ve denizde kalan vatandaşlarımızın etkilenebileceğini tahmin edebiliyoruz. Su şebekesinde herhangi bir sıkıntı yok. İl Sağlık Müdürlüğümüzün yaptığı tahlillerde de bir sıkıntı çıkmadı. Şu anda ilçemiz normale dönmüş durumda” dedi.

“Denize girişler serbest”

Dün sabah itibariyle sahilin küçük bir bölümünde renk değişikliği olduğu bilgisini veren İspiroğlu, bu durumun ters esen rüzgârdan olduğunu tahmin ettiklerini aktardı.

İspiroğlu, Sahil Güvenlik, İtfaiye Daire Başkanlığı, Karasu Belediyesi, Valilik ile Büyükşehir Belediye Başkanlığının talimatıyla geçici bir süre tedbir olarak vatandaşların zarar görmemesi için sahile girişi yasakladıklarını ifade etti.

İl Sağlık Müdürlüğü ve İtfaiye Daire Başkanlığının yapmış olduğu tahliller sonucunda burada herhangi bir sakıncalı durumun olmadığının belirlendiğini vurgulayan İspiroğlu; “Bugün itibariyle denize girilebiliyor. Sakıncalı bir durum yok, her şey yolunda gidiyor. Tatil süresi boyunca yaklaşık 5 bin 500 kişi bu durumdan etkilenerek polikliniklere başvurdu. Şu anda ilçemizde her şey normal gönül rahatlığıyla denize girebilirler” şeklinde konuştu.

Karasu’da 9 günde yaklaşık 5 bin 500 vatandaşın bulantı, kusma, karın ağrısı veya ishal şikâyetiyle sağlık kuruluşlarına başvurmasının ardından bölgede İl Sağlık Müdürlüğü ve SASKİ tarafından çalışma başlatılmış, salgına norovirüsün (kusma, ishal ve ateşe yol açan bir virüs türü) etken olduğu belirlenmişti.