MÜSİAD Sakarya Şubesi, Otomotiv Sektör Kurulu tarafından 8’incisi Sakarya’da düzenlenen “Otomotivde Vizyonumuz Made In Turkey” konulu toplantıya ev sahipliği yaptı. Yerli otomobil üretiminin odak noktası olan toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Vali İrfan Balkanlıoğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, BMC Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, bazı ilçe belediye başkanları, işadamları ve üniversite öğrencileri katıldı.

“Sakarya için haritadan silindi demişlerdi”

BMC’nin Karasu’da inşa edilmesiyle ilgili konuşan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Sakarya ve Karasu olarak böyle bir üssün burada inşa edilecek olması bizleri oldukça memnun etti. Burada sağlanacak istihdam ile BMC Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ethem Sancak beyin de ifade ettiği gibi hem Sakarya hem Karasu çok kazanacak. Bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sakarya olarak her geçen gün daha da ileri adımlar atıyoruz. Sakarya için deprem zamanında haritadan silindi demişlerdi. Bizler haritadan silindi denilen bir şehri şuan Türkiye’nin en iyi şehirlerinden biri haline getirdik. Yapılan hizmetler ve halkımızın desteği ile bunu bizler başardık” ifadelerini kullandı.

“Sakarya’yı daha iyi günler bekliyor”

Sakarya’nın yükselişe geçtiğine değinen Başkan İspiroğlu; “Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun da sıklıkla söylediği gibi, Sakarya’nın İstanbul’a yakınlığının yanı sıra, büyük bir limanı var. Yan sanayimiz ve bu konuda yetişmiş insan gücümüz mevcut.  Avrupa pazarlama noktalarına yakınlığı ile de bu iş için en uygun yer Sakarya. Bizler bu iş için rakip şehirlerimizden daha üstün ve daha iyi durumdayız. Karasu olarak tercih edilmemiz de bizleri ayrıca onurlandırdı. Sakarya’yı daha iyi günler bekliyor” sözleri ile memnuniyetini dile getirdi.

 “Sakaryalı hazırlanmalı”

Sakarya’nın kendi grubunun geleceğini belirlediğini ifade eden Sancak; “Biliyorsunuz savunma sanayi, stratejik üssü BMC’yi Karasu’da inşa etme kararı aldı. Sakaryalı bunun farkında mı bilmiyorum. Karasu’da büyük bir savunma sanayi üssü kuruyoruz. Tabi Sakarya şehre yapacağı katkı dolayısı ile milli arabaya odaklanmış. Ama savunma sanayi stratejik üssü olan BMC, milli otomobilden en az 5 kat daha fazla katkı yapacak bu şehre. Bir kere oluşturacağı ciro itibari ile milli arabanın 10 yılda, 20 yılda getireceği ciroyu, en az 5 yılda Sakarya’ya kazandıracak. Sadece BMC’de çalışacak insan gücü 10 binin üzerinde olacak. Ciro da 10 milyon dolar civarında olacak. Bu Karasu’da olacak. Ona göre Sakaryalı hazırlanmalı” dedi.