Bu kapsamda düzenlenen imza törenine SAÜ İşletme Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Adem Akbıyık, Yrd. Doç. Dr. Kamil Taşkın, SAÜ İşletme Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sinan Esen ile İş Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yiğit Arıkök katıldı.
Arıkök, “TradeMaster Kampüs’te” projesine Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni de dâhil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Öğrencileriniz henüz laboratuvar kurulmadan yapmış olduğumuz TradeMaster Yatırım Ligi yarışmasında ilk 10 derecede 6’ncı ve 9’uncu sırada yer alarak, iki grupla büyük başarı elde ettiler. Sakarya Üniversitesi öğrencilerindeki bu yüksek potansiyeli TradeMaster Laboratuvarı ile desteklemek ve finansal okuryazarlığın artırılmasına yönelik çalışmalara katkı vermek istiyoruz” dedi.
İşletme Fakültesi ve İş Yatırım arasında gerçekleşen protokol gereğince; TradeMaster Kampüs'te projesi kapsamında fakülte binası içerisinde öğrencilerin kullanımı için TradeMaster ürünlerinin yüklü olduğu bilgisayarlar, ulusal haber kanallarındaki finans programlarının takibi için televizyon yayını, okuma alanı gibi özellikleri olan “TradeCenter” isimli finans laboratuvarı kurulacak. Laboratuvarda sunulan piyasa verileriyle öğrencilerin ve öğretim üyelerinin sadece işlem yapmalarının sağlanmasının ötesinde, veriler üzerine analiz ve araştırma yapmasının da önü açılacak. Kullanıma açılan bu programlar ve sanal işlem olanaklarının üniversite bünyesinde verilmekte olan derslerle entegrasyonu, öğrencilere gerçek finans dünyasının kapılarını aralayacak. Öğrenciler, proje kapsamında yer alan üniversiteler arasında düzenlenen yarışmalara katılacak, bu yarışmaların sonucunda başarılı olanlara İş Yatırım bünyesinde staj imkânı sağlanacak.