İŞKUR, salgın sürecinde Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’nde vaka ve temaslıların tarama çalışmalarını desteklemek için 23 sağlık kuruluşunda 50 şoförü işe başlattı. Filyasyon çalışmalarını destekleyen İŞKUR, işe başlayan şoförleri, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında geçici ve 6 ay süreli olarak görevlendirdi. Ayrıca, İŞKUR’un Toplum Yararına Programlarında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi okullarda çalışmakta olan 300 temizlik ve 110 özel güvenlik görevlisi de ihtiyaç duyulan sağlık kuruluşlarına nakledildi.

Sakarya’da son dönemlerde yaşanan vaka artışları göz önünde bulundurularak ilçelerde görevli ekipler tarafından sürdürülmekte olan filyasyon çalışmaları devam ediyor. Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kuruluşların salgınla mücadele faaliyetlerine ilişkin yürütülen PCR numune transferi, bulaş riski olanların ikametlerinden hastanelere nakilleri ile denetim çalışmalarının hızlı ve etkin şekilde yürütülmesini desteklemek için İŞKUR, 50 şoför desteğinde bulundu. Söz konusu 50 şoför, 23 sağlık kuruluşunda İŞKUR’un Toplum Yararına Programları kapsamında geçici ve 6 ay süreli olarak 23 Kasım itibariyle işe başlatıldı.

Öte yandan sağlık kuruluşlarının temizlik çalışmalarına 300, özel güvenlik olarak da 115 kişi görevlendirildi.
Eğitim ve öğretim döneminin başında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi okullara, İŞKUR’un Toplum yararına programları kapsamında 750 kişilik temizlik görevlisi ve 300 kişilik de özel güvenlik görevlisi görevlendirilmişti. Ancak, yüz yüze eğitimin ertelenmesi nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile okullarda bulunan özel güvenlik ve temizlik görevlilerinin bir kısmının da sağlık kuruluşlarına nakledilerek görevlendirilmesi sağlandı. Bu kapsamda İŞKUR’un Toplum Yararına Programlarındaki katılımcılarından, ilk etapta 115 özel güvenlik görevlisi ile 300 temizlik görevlisi, İl ve İlçe Sağlık Kuruluşlarında çalıştırılmaya başlandı.

“İŞKUR programının amacı birey ve toplum sağlığının korunması”
Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, “Virüs salgınına karşı başta Valiliğimiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları yoğun bir çalışma yürütmektedir. Söz konusu çalışmalara İŞKUR programları ile katkıda bulunulmasının yanı sıra sahada olanların moral ve motivasyonuna katkı sağlanacaktır. İŞKUR’un yeni uygulamaya koyduğu Toplum Yararına Programlarının bir başka amacı da birey ve toplum sağlığının korunmasına destek olunmasıdır. Sağlanan personel desteği ile Sağlık Müdürlüğümüzün daha fazla hizmet sunumuna yardımcı olunması da amaçlanmıştır” dedi.