Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmaya Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Alpay Şirin, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Alperen Şerifoğlu ve çok sayıda lise öğrencisi katıldı.
 
“İlkelerle ilerlemek önemli”
Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin tanıtımını içeren sunum ile başlayan programın devamında konuşan Başkan Toçoğlu, “Hem öğrencilik yıllarımızda hem de görev yaptığımız sürelerde bir takım ilkelerle çalışarak bugünlere geldik. Arkadaşlar, hayatta hiçbir şey tesadüf değildir. Çok çalışmamız ve hedeflerimizin olması gerekir. Şunu unutmamamız gerekir; herkes kendi işini iyi yapar, kendisini iyi yetiştirirse, o zaman devletimizin işleri de yolunda gider” ifadelerini kullandı.

 
“Hizmetin yolu siyasetten geçer”
Konuşmasının devamında Başkan Toçoğlu, “Kendini yetiştirmiş bir nesle ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Bu anlamda iki duruma dikkat etmemiz önemlidir. Ahlaklı insanlar olmalıyız. Bu konunun hayatımızın her alanında uygulanması gerektiğini kastediyorum. Yola çıkarken koyduğumuz ilkelerden sapmamak da çok önemlidir. Kendimizi iyi yetiştirip, işimizi iyi yaparsak, diğerleri kendiliğinden gelir. Gençlere her zaman şunu söylüyorum; siyasete mutlaka atılmalısınız. Bildiğiniz üzere ülkeyi siyasetçiler yönetiyor. En önemlisi de insanlara en kısa yoldan hizmet etme yolu da siyasettir. Dolayısıyla mutlaka bu alana ilgi duymalısınız” dedi.

 
“10 yıl sonra Sakarya”
Toçoğlu, bir öğrencinin, “Sakarya’yı on yıl sonra nerede görüyorsunuz?” sorusuna yönelik ise, “Ben 10 yıl sonra Sakarya’yı alt ve üst yapı sorunlarını halletmiş, artık enerjisinin büyük bir bölümünü şehrin ekonomisine katkı sağlayacak işlerde harcayan bir yer olarak hayal ediyorum. Türkiye’de yerelleşmenin yasal olarak gerçekleşmesi Sakarya’ya da çok olumlu katkılar sağlayacaktır. Alt ve üst yapı sorunları böylelikle daha hızlı halledilmiş olacak. Sakarya’da yaşayan insanların refahını daha da yukarı çıkarmaya çalışan bir kültür şehri olacağımızı düşünüyorum” cevabını verdi.
 
“Altyapı olmadan olmaz”
Toçoğlu Sakaryaspor konusundaki sorulara ilişkin ise, “Sakaryaspor’un sabit bir gelir kaynağı olmadığı için bu tür takımların ancak altyapı ile geliştirilmesi mümkün. Çok pahalı transferler ile bu takımın yürüme şansı yok. Şuan sadece alt yapıda 8 takım var. Sakaryaspor’u kurtaracak olan altyapıdır. Altyapıya dikkat eden bir yönetim bu işi uzun vadede götürebilir. Bu yıl hedef 2. Lige çıkmak. Güçlü bir altyapımız var. Altyapı biraz sabır isteyen bir iş. Arkadaşlarımız çalışıyor; biz de tesis yapmaktan kaçınmıyoruz. Her türlü katkıyı sağlamaya da devam edeceğiz” değerlendirmelerinde bulundu.