Aslen Karapürçekli olan ve Kocaeli’nin Gebze ilçesinde oturan 66 yaşındaki Ahmet Remzi Kılıçkan, yatırım amaçlı Gürcistan’da hafriyat işine girdi.

110 bin liralık iş makinesini 20 bin lira ödeyerek Gürcistan’a götüren ve burada iş yapmak için 12 bin Lari teminat ödeyen Kılıçkan’a, Işid üyesi olduğu gerekçesiyle Gürcistan’a giriş yasağı konuldu.

110 bin liralık iş makinesi rehin olarak Gürcistan’da kalan Kılıçkan’a 7 bin Lari’lik ceza kesildi. Aracını kurtarmak için 20 günü kaldığını dile getiren Kılıçkan, yetkililerden yardım beklediğini ifade etti.

Gebze Belediyesi’nden emekli olduktan sonra 2012 yılında Gürcistan’dan gelen akrabasının tavsiyesi ile Gürcistan’da iş yapmaya karar verdiğini söyleyen Kılıçkan, “Bir haftalığına Gürcistan’a gezmeye gittim ve gördüğüm manzaradan etkilendim. Akrabalarımla Gürcistan’a hafriyat firması kurduk. Türkiye’den 110 bin TL ödeyerek ekskavatör denilen iş makinesinden aldım ve 20 bin TL ödeyerek Gürcistan’a götürdüm. Bir kaç ay çalıştıktan sonra akrabam Tamaz Batnize iş makinesini üzerine almak için uğraştığını fark ettim. Kısa süreli bir iş için Türkiye’ye döndüm. Daha sonra tekrar Gürcistan’a gitmek istedim. Ancak Batum’da ülkeye girme yasağı olduğunu öğrendim. Sınırdan geçmeme izin verilmedi. Dışişleri Bakanlığı’na giderek durumu bildirdim. Bürokratik yoldan durumu çözmeye çalıştım” dedi.

Türk ve Gürcistanlı yetkililerden yardım beklediğini söyleyen Kılıçkan, bir ay sonra şirket ile anlaşması sona erdiği için kepçesinin Türkiye’ye gönderilmesini bekliyor.
Konu ile ilgili mağduriyetini dile getiren Ahmet Remzi Kılıçkan, “Ayrıca, Gürcistan’da iş yapmak için 12 bin Lari teminat verdim. Geçen zamanda 7 bin Lari vergi borcu çıkardılar. 12 bin Lari teminatım var. 7 bin Lari vergi borcumu ödeyemiyorum. Teminatımı da geri alamıyorum. İş makinemin de, zamanı doluyor. Tamaz Batnize, Gürcistan hükümetine benim IŞİD üyesi olduğumu söylemiş. Ülkeye girmem yasak, devletimiz bana yardım etsin” diye konuştu.