Başkan Akdardağan, “İşi bozulan küçük esnafa devlet desteğinin verileceği haberini dört gözle bekliyoruz. Son dönemde işleri iyice bozulan ve piyasaya sıcak para girmemesi nedeniyle sıkıntılı günler geçiren küçük esnaf, yüce meclisimizden gelecek iyi haberleri beklemektedir. Bakkal esnafımız en çok çile çeken kesimdir. Küçük esnaflık deyince akla gelen ilk meslek bakkallıktır” dedi.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama ile heyecanlı günler geçirmeye başladıklarını söyleyen Başkan Akdardağan, “Hükümetin işsizlik fonu uygulamasının üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bu fon hayata geçerse tıpkı, işsiz kalan sigortalıların aldığı işsizlik maaşı gibi esnafımıza da işsizlik parası verilecektir. Böylelikle zor günler geçiren esnafımız hem kirasını ödeyecek, hem evine ekmek götürebilecektir. Bakan Tüfenkçi’nin açıklamalarına göre; iflas eden, dükkânını kapatan esnaf ve sanatkârlar yeni bir işyeri açana kadar bu işsizlik fonundan maaş alacak.  Meclisin yoğun çalışmaları arasında esnafımıza moral olacak haberleri heyecan içerisinde bekliyoruz” diye konuştu.
 
Devlet tarafından daha önce esnafa verilen can suyu destekleme kredilerinin de tekrar verilmesini beklediklerini söyleyen Başkan Akdardağan, “Kepenk kapatmaların önüne geçmek ve borç batağında olan meslektaşlarımızı kurtarmak için verilecek her türlü devlet desteği esnafımıza can suyu olacaktır. Küçük esnafımız ancak bu tür desteklerle mesleğini idame ettirerek rahat nefes alabilir” şeklinde konuştu.