Edinilen bilgilere göre kaza gece saat 01.30 sıralarında Adapazarı-Karasu yolu Küçük Söğütlü sapağında meydana geldi. İddialara göre, Adapazarı istikametine seyir halinde olan Fethi Ş. idaresindeki 54 VK 815 plakalı tavuk yüklü TIR, Küçük Söğütlü sapağındaki trafik ışıklarına yaklaştığı sırada ışığın kırmızıya dönmesi sonucu duramayarak yan yoldan çıktı. Kontrolü kaybeden TIR Ali Yücel K. yönetimindeki 54 H 2481 plakalı servis midibüsüne çarptı. Kazanın etkisiyle bir süre sürüklenerek ters istikamete dönen midibüste bulunan fabrika işçileri ile TIR şoförü yaralandı. Kazada yaralanan TIR şoförü Fethi Ş. ve midibüste bulunan fabrika işçilerinden İsmail E., Rıfat Ö., Kutsi T. ve Mehdi Ş., olay yerine gelen ambulanslarla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yenikent Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle kolunda hafif ağrı oluşan midibüs şoförü Ali Yücel K. ise olay yerindeki sağlık görevlileri tarafından ayakta tedavi edildi. 

Midibüs sürücüsü Ali Yücel K., TIR’ın ışık ihlali yaptığını iddia ederek, “Ben ışıklarda durdum. Bana yeşil yanınca ben yola çıktım. TIR hızlı bir şekilde geliyordu, baksanıza. Işık ihlali yaptı. O süratle buraya kadar sürükledi beni. Yavaş gelen TIR, buraya sürükleyebilir miydi beni” diye konuştu. 

Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol, kazaya karışan araçların kaldırılmasıyla tekrar trafiğe açılırken, polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
/İHA