SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten projenin son durumu ile ilgili bilgi alan Başkan Toçoğlu, “Şehrimiz için büyük önem taşıyan projemizde sona yaklaşmak üzereyiz. Diğer üç hattan farklı bir güzergahta ve çelik borularla inşası devam eden hattımızla şehrimiz entegre bir altyapı sistemine kavuşacak” diye konuştu.

celik_isale2.jpg

460 metrelik tünel

Çelik İsale Hattı’nın diğer hatlardan farklı güzergâhta projelendirilmesinin önemine de değinen Toçoğlu, “Diğer üç isale hattında, özellikle yağışlı mevsimlerde toprak kayması sonucu arızalar meydana geliyordu. İnşallah hat güzergâhında açtığımız 460 metrelik tünel ile bu sorunu ortadan kaldıracağız. Çelik borularla inşa ettiğimiz 4. İsale Hattı, isale kaynaklı su kesintilerine kesin çözüm getirecek. İnşallah hattın devreye alınmasıyla şehrimizde isale kaynaklı su kesintisi yaşamayacak” ifadelerini kullandı.

celik_isale3.jpg

Betonlama ve hat döşeme çalışmaları

Tünelde betonlama, hat güzergâhında ise çelik boru döşeme çalışmalarında sona gelindiğini de açıklamalarına ekleyen Başkan Toçoğlu, “Hattımızın geçeceği 460 metrelik tünelin beton kaplama çalışmaları sürüyor. Göl Tesisleri’nden Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’ne ulaşacak 11 kilometrelik çelik hatta da son 600 metreye gelindi. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalarımız tamamlanacak. Çelik hat ile Hızırilyas’a isale edilecek içmesuyu, hemşerilerimize kesintisiz bir şekilde ulaşacak” dedi.