Kısa süre önce kazı işlerinin sona erdiği tünelde betonlamanın devam ettiğini belirten Rüstem Keleş, “Diğer hatlardan farklı bir güzergâhta projelendirdiğimiz, şehrimizin 4. İsale Hattı’nda çalışmalar devam ediyor. Yeni çelik hattın geçeceği yaklaşık 460 metre uzunluğundaki tünelde betonlama çalışmaları sürüyor” dedi.

Tünel betonlanıyor

11 kilometrelik hattın yaklaşık 10 kilometresinin döşendiğini de açıklamalarına ekleyen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Tünel betonlama çalışmalarımız devam ederken ekiplerimiz aynı zamanda hattın döşeme çalışmalarını da sürdürüyor. Göl Tesisleri ile Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri arasındaki 11 bin metrelik güzergâhın yaklaşık 10 bin metresinin hat döşeme işlemi tamamlandı” ifadelerini kullandı.

yeni_isale_hatti2.jpg

Kısa süre içerisinde tamamlanacak

İnşası devam eden çelik hat ile isale kaynaklı su kesintilerine kesin çözüm getirileceğine de vurgu yapan Rüstem Keleş, “4. İsale Hattı, diğer hatlardan farklı bir güzergâhta inşa ediyoruz. Ayrıca yeni hat diğer hatlardan farklı olarak çelik borularla inşa ediliyor. Bu proje ile isale kaynaklı su kesintilerine kesin çözüm getirmiş olacağız. Çalışmaları kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

yeni_isale_hatti3.jpg