Marmara depreminin ardından Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın Dünya Bankası ve gönüllü kuruluşların katkılarıyla deprem bölgelerinde yaptırdığı, ancak talep görmeyen işyerleri ile bazı imar adaları, kentsel yenileme ve dönüşüm kapsamında değerlendirilerek bir kısmı Büyükşehir Belediyesine verildi.

Karaman mahallesindeki bakımsız, mekansızların ev olarak kullandığı Mavi İş Merkezinin yeniden kullanılır hale gelmesi için Karaman Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile görüşmüş ve birlikte iş merkezini gezmişti.

karaman_is_merkezi2.jpg

Muhtar Çalık’ın Mavi İş Merkeziyle ilgili sıkıntılarını aktarmasının ardından çatının onarımı yaptırılmış ve ikinci kat girişler kapatılmıştı. Bu çalışmaların ardından Mavi İş Merkezi için yönetim oluşturduklarını söyleyen Muhtar Mustafa Çalık, Karaman merkeze çok uzak olan Aile Hekimliğinin Mavi İş Merkezine taşınması için Vali Hüseyin Avni Coş ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile görüşülerek, bu doğrultuda çalışma yapılacağını söylemişti.

karaman_is_merkezi3.jpg

Ancak aradan geçen zamana rağmen, Mavi İş Merkeziyle ilgili herhangi bir çalışma yapılmamış olması dikkat çekti. Yerlerdeki alkol şişeleri, çatıdan oluk gibi akan sular, ölmüş bir köpek leşi bulunması iş merkezinin kaderine terk edildiğini bir kez daha gözler önüne serdi. / Hikmet Metin ÇAVDAR- Cihan DEMİR

karaman_is_merkezi4.jpg