İŞ-KUR’un düzenlediği Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, Girişimcilik Eğitimleri ve Toplum Yararına programların devam ettiğini belirten İŞ-KUR Müdürü Tekin Kaya, İŞ-KUR’un iş arayanlara ve işverenlere desteklerinin devam ettiği hakkında bilgi verdi. Ayrıca, İŞ-KUR Müdürü Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın İstihdam seferberliği devam ederken seferberliğin ikinci aşaması olan iş sağlığı ve güvenliği konularında da işyeri ziyaretleri, seminer ve bilinçlendirme çalışmalarını devam ettirdiklerini belirtti,

İŞ-KUR kampanya otobüsü ve tanıtım standını Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve beraberindeki heyet ziyaret etti.

İŞ-KUR İl Müdürü Tekin Kaya, yaptığı açıklamada, “İstihdam seferberliği kapsamında ilimizde ilk 6 ayda işe giren sayısının 10 bin 664, ilimizdeki sigortalı sayısının ise 215 bin 853 kişiye ulaştığını memnuniyetle görmekteyiz. Ayrıca, İŞ-KUR aracılığı ile ilk 6 ayda işe giren sayısı 10 bin 85 kişiye ulaştı. Kurs ve programlardan yararlanan sayısı da 5 bin 437 kişi oldu” dedi.

İstihdam destekleri kapsamında en az 2 sigortalı çalışanı olan işverenlerin işe alacağı kişiye bir meslek öğretmesi ve en az % 50’sini istihdam etmesi karşılığında 3 ila 6 ay arasında asgari ücret üzerinden maaşın İŞ-KUR tarafından ödendiğini de söyleyen Kaya, “İlimizde ilk 6 ayda söz konusu programdan 2 bin 104 iş arayan vatandaşımız yararlanmıştır. AKM önünde İŞ-KUR otobüsü ve kurulan stantta iş arayanlar ve işverenlere danışmanlık ve rehberlik yaparak istihdam destekleri hakkında İş ve Meslek Danışmanları tarafından bilgi verilmişti” diye konuştu.