Sakarya Üniversitesinde düzenlenen toplantıda “insan kaynakları platformu” oluşturulması için çalışma yapılması gündeme geldi. Toplantıda konuşan Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SAÜSEM) Müdürü Doç.Dr. Hayrettin Zengin, Sakarya da bulunan firmaların bir araya gelerek diğer illerdeki gibi bir platform kurmasının yararlı olacağını söyledi.

Kurulacak Platformun Sakarya için önemli olduğunu vurgulayan  İŞKUR İl müdürü Tekin Kaya ise “Biz İŞKUR olarak istihdama çok önem verir duruma geldik. Bizim elimizde kaynaklarımız var, bu kaynakları sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda birlikte değerlendirmeli ve sık yapılacak toplantılar sonucunda bir sinerji oluşturmalıyız. Kurumumuzda 60 tane meslek danışmanı görev yapmaktadır. Firmaların ihtiyaç duydukları alanda personel  talep ettikleri takdir de kurslar düzenleyerek bu ihtiyaca cevap verebiliyoruz sadece  bize başvurmaları  yeterli olacaktır” dedi.

SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu’da toplantıda yaptığı konuşmada, işverenlere her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını, işverenlerin zaten tüm işlemlerinin artık internetten kolayca yapabildiğini söyledi. Canbasoğlu ”Türkiye  iş kazalarındaki yoğunluğu tüm ülkeler arasında  Avrupa da 3.  dünyada ise 1. sırada. İnsanımızın hayatını, organlarını kaybetmesine neden olan kazaların sonucunda hem çalışan hem de işveren için maddi manevi büyük kayıplar ve verim düşüklüğü oluşturmaktadır. Yapılan bir araştırmayla iş kazalarının kökenin 3-7 yaş arasında edinilen alışkanlıkların yani çocuklukta ki boş vermişlik, dağınıklılığın sebep olduğu tespit edilmiştir. Sakarya da kurumumuzda oluşturduğumuz 14 kişilik bir ekibe AB projeleri hazırlama eğitimleri aldırarak projelerimiz hazırlandı. Bu projelerin yurtdışı ortakları da bulunarak çalışmalara başladık. Kurduğumuz ARGE ile Türkiye de bir ilki gerçekleştireceğiz ve bu vesileyle iş kazalarının oluştuğu meydanlara kadar ineceğiz.İşte bu noktada sizlerle ortak akıl kullanarak olumlu sonuçların ortaya çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Düzenlenen toplantı sonucunda bir network oluşturarak bir sonraki toplantıda İnsan kaynakları platformunun resmileştirilmesi kararı alındı.