Demokrasi Meydanında 18 – 19- 20 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan SAGİF’te, Sakarya’nın en çok istihdam sağlayan ve işgücü talebinde bulunan 100’e yakın firması ile 20’ye yakın kamu ve sivil toplum kuruluşu bir araya gelecek.

Sakarya İş Kur Müdürü Tekin Kaya, düzenlenecek fuarla ilgili açıklama yaptı. Kaya, “Dünyada istihdam etkinliği olarak özellikle gelişmiş ülkelerde düzenlenen istihdam fuarları iş arayanlar için yeni fırsatlar sunmaktadır. İş fırsatının iş arayanın ayağına getiriliyor olması yanında, işgücü ihtiyacı olan işverenlere de aradığı işgücünü bulma imkânı vermektedir. Diğer taraftan, istihdam fuarları lise son sınıf öğrencileri ile Üniversite okuyan veya mezun olacak durumdaki öğrencileri işgücü talepleri hakkında bilgilendirerek, staj olanakları sunmakta ve istihdama girişlerini kolaylaştırmaktadır. 2016 yılında düzenlenen Sakarya Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarına 29.500 ziyaretçi katılmış ve işverenlerden alınan 5.000 kişilik açık işgücü talebi iş arayanlarla eşleştirilmeye çalışılmıştır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları sonrasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programına Sakarya’dan güçlü destek geldi.
Bu kapsamda, yapılan çalışmalar sonrasında oluşan son verilere göre 2017 yılı Nisan ayı itibariyle artı istihdamdan yararlanarak 9 bin 423 kişi işe başlatılmıştır.
Düzenlenecek Sakarya Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı bu sürecin daha da fazla desteklenmesi bakımından çok önem taşımaktadır.
Fuar organizasyon komitesini oluşturan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi, İŞKUR Sakarya İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Teknokent Sakarya Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarında stand açarak ilgilileri bilgilendirecekler.
SAGİF-2017 İstihdam Fuarı 18 Mayıs 2017 Saat 10.30’da TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın da katılımlarıyla gerçekleştirilecek.
Vasıflı-vasıfsız iş arayanların yanında, lise, meslek lisesi, yüksekokul ve fakültelerden mezun olacak gençleri, üretime, ihracata ve istihdama destek olmaları bakımından fuara katılmaya iş imkanları değerlendirmeye davet ediyoruz” dedi.