Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmada SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, SESOB Başkanı Hasan Alişan, SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ, Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Kocacık, Demiryol – İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve oda başkanları yer aldı. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasından duyulan memnuniyet ve birlik mesajları buluşmanın ana gündem maddelerini oluşturdu.
 
“En Büyük Pay Milletindir”
Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşan SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Esnaf temsilcileri, sanayiciler, iş adamları, tarım sektörünün temsilcileri hülasa Sakarya’nın dinamiklerinden olan arkadaşlarımız ile bir araya geldik. 15 Temmuz olaylarının hemen ardından Sivil Toplum Kuruluşları olarak demokrasi ve özgürlüğün yanında olduğumzu belirten açıklamalarda bulunduk. Arkadaşlarımızla birlikte Sakarya Valiliği’ne gittik. Valimize yanlarında olduklarını ve darbenin karşısında olduğumuzu belirttik. Yapılan çalışmalarda da deste vermeye hazır olduğumuzu ifade ettik. 4 günlük süreçte Sakarya’da ve ülke genelinde darbeciler büyük bir başarısızlığa uğradı. Elbette devletimizin bunda bir payı vardır. Ancak bu başarıda ki en büyük pay milletindir” ifadelerini kullandı.


 
“Biz bir aileyiz”
SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Belediye Başkanlığı yaptığınız dönemden bugüne kadar uzlaşmacı bir politika, ayrışmadan uzak, her kesimin menfaatini koruduğunuz ve her kesimin temsilcileri ile aynı mesafede ilişkiler sürdürdüğünüzden dolayı Sakarya genelinde bir birliktelik oldu. Eğer bugün o meydanlarda bir birliktelik varsa sizin bu konudaki tavrınızdır. Bu anlamda hem size teşekkür etmek hem de olabilecek olaylar karşısında var olduğumuzu ifade etmek için buradayız. Biz bir aileyiz. Bu vesileyle ülkemizin bölünmez bütünlüğü sağlanıncaya kadar yanınızda olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum”  diye konuştu.
 
“Tek yumruk olduk”
Başkan Zeki Toçoğlu, “Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Ülkemize ve milletimize geçmiş olsun. Zaman içerisinde nasıl bir badire atlattığımızı, nasıl bir tehlikeyi halkımızın göğüs gererek savuşturduğunu daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum. Halkımızın kendilerine verdiği makamları, ülke savunması için elde ettiğimiz silahları acımasızca milletimize yönelten zalimlere karşı bu asil duruş her zaman takdir edilecektir. Şehrimiz için en önemli tarafı STK’lar, sendikalar, kurumlar ve basın temsilcileri belki de çok uzun süreden beri ilk defa bu iğrenç hareket karşısında tek yumruk olabildik. Bu hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından çok önemli bir husustur. İnşallah bu tutumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 
“Demokrasi en iyi darbeden iyidir”
Başkan Toçoğlu, “Siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız iyi bir sınav verdi. Halkımız her şeyin üzerinde çok büyük bir sınav verdi. Bizlerde birlikte bu asil millete, bu milletin çocuklarına ve şehitlerimize layık olmaya çalışmalıyız. Her zaman en kötü demokrasi, en iyi darbeden iyi bir rejimdir. Demokrasilerde siyasileri beğenmediğiniz takdirde değiştirme şansına sahipsiniz. Ancak darbelerle gelen iktidarların hem açtığı yaraları hem de bıraktığı etkileri değiştirmek zordur. Şehrimiz ve ülkemiz adına çok sevinçli olduğumu ve bu birliktelik ile nasıl bir güç olduğumuzu beraberce gördük. Bütün sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, kurumlara ve basın kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum. Allah milletimizi ve memleketimizi korusun. Allah milletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.