Detay Siyaset ve Spor Detay programlarının ardından www.medyadetay.com ve www.medyadetay.tv’de bundan sonra her hafta Çarşamba akşamları “İş Dünyası” programı ekranlarınıza gelecek.

İş hayatında önemli başarılara imza atan Güzin Balçık tarafından hazırlanıp sunulacak olan İş Dünyası programında, sanayici ve iş adamları Sakarya ekonomisini konuşacak.

9 Aralık Çarşamba akşamı ilk bölümüyle ekranlarınıza gelecek olan İş Dünyası programının başlama saati ise 20.00

GÜZİN BALÇIK KİMDİR?

İstanbul doğumlu olan Güzin Balçık, iki çocuk annesi olup  İlk-orta ve yüksek öğrenimini Almanya’da tamamlayıp Maedchengymnasium Bottrop (Yüksekokul) / Almanya ‘dan 1978 yılında mezun olduktan sonra, Türkiye’ye dönmüş ve Mercedes-Benz Türkiye’de görev almıştır. Mercedes – Benz ‘de Üretim Planlama Satış koordinasyon görevini üstlenmiş ve 1986 yılında Siemens Hastane Tesisleri biriminde Kurumsal Satış Destek görevinde Hastane ihale ve satış süreçlerini yönetmiştir.

Müteakiben, 1992 yılında Lojistik sektörüne Operasyon Müdürü olarak giriş yapmış ve 1999 yılında Hollandalı Lojistik Network olan Frans Maas B.V.  Türkiye yapısını kurmuş,  Şirket ortağı – Genel Md. olarak Frans Maas çatısı altında görev almıştır.  Görev süresince İzmir, Adana, Mersin lokasyonlarını,  İstanbul’a 30.000 m2 alan üzerinde ürün bazında depolama ve dağıtım hizmeti veren  lojistik depo, Ortadoğu acente ağı, müşteriler ile doğrudan bağlantılı hizmet veren program yazılımını (proje yöneticisi olarak ) hayata geçirerek şirketi  4 PL hizmet veren bir yapıya dönüştürmüştür.  

2006 yılında Frans Maas network’unun Danimarka menşeili DFDS firmasına satılmasıyla entegrasyon sürecini yönetmiş ve yeni ismiyle DSV Lojistik olarak sektörde yerini alan firmadaki görevine 2010 yılına kadar devam etmiştir.

DSV ‘nin her ülkede kendi yapısı ve ülkesinden bir yönetici ile devam etme prensibi gereğince 52 ülkede kademeli olarak değiştirilen ülke yöneticileri içinde Türkiye sondan bir önceki ülke olarak yer almış olmasından dolayı  DSV çatısındaki görevi son bulmuştur.

Lojistik sektöründeki faaliyeti süresince UTİKAD Yönetim Kurulu’nda 2 dönem yer almış, UTIKAD şapkası altında Kara Taşıma Kanunu’nun oluşturulmasında Bakanlık ile ortak çalışmalara katılmıştır.

Lojistik sektörden ayrılma kararıyla dondurduğu,  halen bir yurtiçi dağıtım ağı projesi ile Çin – Türkiye arası deniz taşımacılığına alternatif Trenyolu taşıması projesi hayata geçirilebilir bulunmaktadır.

Profesyonel iş hayatının son yıllarında kendi yapısında insan yönetimiyle ve kendi yapısı dışında iletişime dayalı pozitif düşünce ve davranış temelli ilişki / iletişim farkındalığı ve yönetimine ilişkin fayda sağlamak niyetiyle NLP eğitimi almış ve Master düzeyinde öncelikle kendi firmasında uygulamalarını deneyimlemiştir.

Bu deneyimi kendisine “ÖNCE İNSAN” farkındalığını getirmiş ve kendinden başlamak üzere farkındalık ve yüzleşmeler ile kendi değişim, dönüşümünü yaratmış, aldığı mucizevi sonuç onu bu yola kanal olmak üzere yeni bir yolculuğa götürmüştür.

Transformal Nefes, Theta, Enerj, NLP eğitimlerini Amerika, İsrail ve İngiltere’de tamamladıktan sonra Amerika’da Nefes çalışmalarıyla staj ve asistanlık görevlerini tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönmüştür.

Sapanca’da kurduğu merkezde (www.vaktisufizen.com) yürüttüğü bireysel ve özel grup çalışmaları yanı sıra; profesyonel hayata dair birikim ve deneyimlerini bu alandaki deneyimleriyle birleştirerek kurumlarda fayda sağlamayı hedeflemektedir. Özellikle kurumlarda “İnsan”a dair değer ve karakterlerin kurum yapısal ve rakamsal başarısındaki önemini bizzat deneyimleyen biri olarak belki Türkiye’de bir ilk olarak kurum çalışanlarının öz değerlerinde olumlu yönde değişim ve dönüşüm sağlayarak Kurumsal faydada buluşturmak üzere “Bireyden Kuruma Gelişim Dönüşüm” çalışmasını şirketlere sunmaktadır.

Sosyal faaliyetleri içinde İstanbul Okmeydanı Darülaceze’de gönül dostluğu (görev birimi Rehabilitasyon halen devam etmekte) ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nda 4-6 yaş gurubu manevi anneliği (1990 -1994) yer almaktadır.

Aynı zamanda İş Psikolojisi Derneği Başkan Yardımcılığı yapmakta olup derneğin kurucularındandır.

Uluslararası grup çalışmalarında uzman olarak yer almakta ve çeşitli çalışmalara katılmaktadır.