Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Sakaryalı tanınmış iş adamı D.A.K ve eşi T.K tarafından FETÖ/PDY terör örgütüne finansal destek sağlandığı ve bu şahısların örgüt yapısı içerisinde faaliyet gösterdikleri yönünde tespit ve değerlendirmeler yapılması üzerine soruşturma çok yönlü olarak derinleştirildi.
Yapılan araştırmalar sonucunda şüpheliler D.A.K. ile T.K. hakkında FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak, Resmi Belgeyi Düzenlemeye Yetkisi Olan Kamu Görevlisine Yalan Beyanda Bulunmak ve ayrıca şüpheli D.A.K. hakkında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile Başbakanına Hakaretten soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yakalanan işadamı ve eşi gözaltına alındı.
Şahıslar ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden D.A.K. “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” ve “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçlarından tutuklanırken, eyi T.K. ise sorgusunun ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince serbest bırakıldı.