Adapazarı Orhan Camii önünde toplanan Milli İrade temsilcileri adına basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen Sakarya 1 Nolu Şube Başkanı Murat Mengen yaptı.

Çok sayıda STK üyesinin de katıldığı basın açıklamasında Mengen, “Bir anne ve çocuğunun evinin kapısı kırılarak ve zorla ormana götürülerek tecavüz edilip barbarca öldürülmesi ile sonuçlanan bir menfur saldırı sebebi ile burada toplanmış bulunmaktayız. Son zamanlarda başta Suriyeli kardeşlerimize olmak üzere, Türkiye’de yaşayan Ortadoğulu muhacir kardeşlerimize yönelik yapılan çirkin sosyal medya davetlerine ve kara propagandaya hep birlikte şahit olmaktayız. Bu vicdan ve izandan yoksun açıklamalara fütursuzca destek verenler bu olaydan, kendilerine pay çıkartıyorlar mı? Kendilerini sorumlu hissediyorlar mı, doğrusu merak etmekteyiz.

Zalimler ve emperyalist güçler tarafından evlerinden, vatanlarından göç etmek zorunda bırakılan Suriyeli muhacirlere karşı ‘bir kısım medyanın, sorumsuz siyasiler ve sözde aydınların’, ‘ırkçı söylemleriyle’ oluşturulmaya çalışılan olumsuz algının bir sonucu olarak Sakarya’da meydana gelen bu insanlık dışı çirkin olayı şiddetle kınamaktayız.

Suriye’den, Irak’tan ve diğer bölgelerden ülkemize gelenler içerisinde her toplumda olduğu gibi kötü niyetli insanların olabileceği bu topluluğun tamamını suçlamayı, genelleme yapmayı beraberinde getiremez, getirmemelidir. Aynen bu söz konusu iğrenç olayın aşağılık faillerinin tüm vatandaşlarımızı, tüm hemşehrilerimizi töhmet altında bırakamayacağı gibi. Suç bireyseldir ve kamuoyu vicdanının daha fazla sızlamaması için bu tür olaylarda adalet geciktirilmemelidir.

Bizler huzur ovası Sakarya’da Türkler, Boşnaklar, Arnavutlar, Bulgarlar, Gürcüler, Makedonlar, Türkmenler, Kürtler, Çerkezler, Abhazlar, Lazlar, Çepniler ve bunun gibi birçok milletten fertler olarak bir zamanlar mecburiyetler sonucunda nasıl bu topraklara gelmek zorunda kaldıysak; bugün de Ortadoğu’dan göç etmek zorunda bırakılan Suriyeli, Iraklı ve Afgan kardeşlerimize kucak açmak zorundayız. Bu aynı zamanda bizim inancımız gereğidir. Bizler her ne olursa olsun, hangi ırktan olduğunun hiçbir önemi olmadan mazlumların ve mağdurların yanında olacağız. Hiçbir kara propaganda buna engel olamaz.

Türkiye’nin Suriye içindeki insani yardım ve terörle mücadelesinden rahatsız olan karanlık güçlerin, ülkemiz içindeki hamlelerinin karşılık bulmayacağını ve Suriyeli kardeşlerimizin de tahriklere kapılmayıp, provokatif olaylara karışmayacağına inancımız tamdır.

Bizler Sakaryalı Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri olarak, Gezi Olayları, 6-7 Ekim, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz alçak darbe girişimi ile süregelen ve günümüzde de Suriyeli muhacirler üzerinden Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yönelik dış düşmanlar ve içerideki işbirlikçileri vasıtasıyla oynanan oyunun farkında olduğumuzu ve her daim kardeşlik nöbetlerine devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz.

Kaynarca’da yaşanan bu olayın ardından hala Suriyeliler ile ilgili vicdandan yoksun açıklamalar yapanların imanlarını ve insanlıklarını yoklamalarını tavsiye ederiz.  Son olarak bu vahşi cinayeti en şiddetli şekilde kınıyor ve hukuki olarak takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Sakaryalı tüm vicdan sahibi insanları cumartesi günü öğle namazını müteakip Orhan Camiine cenaze namazına davet ediyoruz” dedi.