Daha önce Van’da geçici olarak ikamet eden ve ’mülteci’ konumunda bulunan İranlı mucit Dr. Ali Malaki, Rusya ve Sırbistan’ın ardından Almanya’dan da ödülle dönen projelerini Türkiye’de hayata geçirmek istiyor. Türkiye sevdalısı olduğunu belirten Malaki, ’Kendi kendine şarj olan elektrikli araç’, ’Transmisyon Aracılığıyla Cadde Aydınlatma Tasarımı’ gibi projelerini de Türkiye’de uygulamak istediğini söyledi. 

7Kendi Kendine Şarj Olan Elektrikli Araç’, ’Kimyasal Kompost Yöntemiyle Çöpten Geri Dönüşüm’, ’Polis Dedektör Sistemi’, ’Transmisyon Aracılığıyla Cadde Aydınlatma Tasarımı’, ’Mikroskop Video Tasarımı’, ’Pet ve Kaplardan Geri Dönüşüm Tasarımı’, ’LED’i En Az Enerji İle Kullanmak’ adını verdiği projelerle Rusya ve Sırbistan’dan altın, bronz ve gümüş madalyalarla dönen Malaki, son olarak Almanya’da da gümüş madalya kazanmış.

Şimdi ise Adapazarı Karaman’da ikamet eden Dr. Ali Malaki, Karaman mahallesi Sarı iş merkezinde bulunan bir kıraathane ile Karamanspor lokali duvarlarını resimler yaparak süslüyor.

Dr. Ali Makali; “Nerede güzel yüz görsem, nerede hummalı bir çalışma görsem, nerede bir başarıya tanık olsam, nerede bir güzellik görsem hemen aklıma Atatürk gelir. Atatürk sevgisi başka hiçbir sevgiye benzemeyen sevgidir. Belki de tanıyabilmek için her şeyimi veremeye razı olabileceğim yegâne kişidir. Atatürk sevgisi olmayan bir Türk ben düşünemiyorum” diye konuşuyor.