Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye- Irak Sanayicileri ve İş Adamları Derneği yönetimi ile bir araya geldi. Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ve beraberindekiler yer aldı. Başkan Toçoğlu, Sakarya ihracatının artması için yabancı yatırımcılarla işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

İhracat rakamları artacak

Türkiye- Irak Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, “Ülkemiz Irak için sanayi ihracatı arayışımız devam ediyor. Irak’ın yıllık ihracat rakamını 8 milyon dolardan 10 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Irak ve Sakarya arasında ihracat yapılmadığını yaptığımız araştırmalarda gördük. Bu konuda Sakarya’da sanayi ve teknoloji üreticileriyle işbirliği yapmaya geldik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na gösterdikleri destek dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Ekonomiye katkı sağlayacak

Irak heyetinin nazik ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Toçoğlu, “Irak ülkemizin en fazla ihracat yaptığı ülkelerin başında geliyor. Şehrimizden Irak’a ihracat yapılmadığını da bugünkü ziyarette öğrendik. Türkiye- Irak Sanayicileri ve İş Adamları Derneği tarafından şehrimize gelecek 80 kişilik heyetin bu noktada önemli adımlar atacaklarına inanıyoruz. Heyetin içerisinde yer alacak belediye başkanları, yatırımcılar ve iş adamlarının bulunduğu bu heyeti Sakarya’mızda ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.