Şehirde yapılan çalışmalar ve Sakarya hakkında Büyükelçi Al-Alawi’ye bilgiler veren Başkan Toçoğlu, Sakarya’nın AK Parti ile birlikte gelişimini hızlandırdığını belirtti.
 
“Sakarya AK Parti’nin kalesi”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “17 yıllık belediye başkanlığı dönemimin 10 yılını Serdivan ilçesinde tamamladım. 7 yıldır da Büyükşehir Belediyesi’nde başkanlık yapıyorum. Kuruluşundan bu yana AK Parti kadrolarındayım. Hamdolsun şehrimizde bize bu konuda çok ciddi bir destek veriyor. Son seçimlerde yüzde 67’lik oy oranına sahip olduk. Belediye seçimlerinde de yüzde 58’le seçildim. Şehrimizde bulunan 16 ilçe belediyeside AK Partili” ifadelerini kullandı.
 
“Cumhurbaşkanımıza büyük destek”
Başkan Zeki Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Sakarya, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a en çok destek veren şehirlerden biridir. Şehrimizde Cumhurbaşkanımızın etkili bir gücü olduğunu söyleyebiliriz. Kendileri de her fırsatta Sakarya’da huzur bulduklarını ifade ediyor. İnşallah devletimiz ve yerel yönetimler işbirliği ile şehrimiz gelişimini sürdürmeye devam edecek. Bir kez daha ziyaretinizden duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Allah çalışmalarınızda kolaylıklar versin.”


 
“AK Parti’yle Türkiye büyüyor”
Gösterilen yakın ilgiden dolayı Başkan Toçoğlu’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Büyükelçi Hisham Al-Alawi, “Türkiye’de kısa bir süredir görev yapıyorum. Bu süre zarfından AK Parti’nin iki konuda çok iyi şeyler yaptığını gördüm. Birincisinin milletle olan irtibatın olduğunu söyleyebilirim. Diğer bir konu ise, işinin ehli insanları belediyelerde görevlendirerek halka iyi hizmetlerin ulaşmasını sağlamaktır. AK Parti’nin  kurulduğu günden bu yana başarılı çalışmaları oluyor. Özellikle ekonomi konusunda ciddi bir atılım söz konusu” diye konuştu. Konuşmaların ardından Toçoğlu ve Al-Alawi birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.