Sakarya Gençlik Heyeti’nde bulunan sivili toplum kuruluşları; Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, KADEM, Sakarya İHH, İlim Yayma Cemiyeti, Milli Eğitimciler Birliği Derneği, SAÜ Yedirenk, TÜGVA, Yedirenk UOD, Genç Hareket, Özgür-Der, İlim ve Hikmet Vakfı, Ribat Gençlik Kolları, Engelliler ve Yardımlaşma Derneği, Sakarya Rumeli Balkan Göçmenleri Derneği Gençlik Kolları, Ensar Vakfı, Vuslat Derneği, Sakarya Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Taraklılara Hizmet Derneği’nden oluşuyor.
Sakarya Gençlik Heyeti tarafından organize edilen etkinliğin program akışı şöyledir;

12:00 Toplanış
13:00 Yürüyüş Başlangıcı (Atatürk Stadı Önü)
14:00 AKM önünde programın açılışı
14:30 İHH Genel Başkanı Avukat Bülent Yıldırım’ın Konuşmaları
15:15 İmam Bedir’in Konuşmaları
15:45 Grup Yürüyüş
16:50 Dua ve Kapanış

Suriye’de 5 yılda Adapazarı, Erenler ve Serdivan Nüfusu Kadar İnsan Katledildi
Sakarya Gençlik Heyeti, Suriye’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla düzenlenecek 460 Bin Adım etkinliği ile Suriye’de 5 yılda Adapazarı, Erenler ve Serdivan nüfusundan daha fazla sayıda insanın hayatını kaybettiği savaşların bir an önce durması için sokağa iniyor. Yürüyüşün yanı sıra, fotoğraf sergisi ve yardım stantlarının da yer alacağı etkinliğe, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Grup Yürüyüş de katılım sağlayacak. Hazırlıkların devam ettiğini belirten heyet sözcüsü, tüm Sakaryalı vatandaşların, Suriye halkının bu acısına ortak olmasını istedi.
Sakarya Gençlik Heyeti, ülkemizde yaşanan terör olayları ve şehitlerimiz için de gıyabi cenaze namazı kılmış, mevlid-i şerifler okutmuştu. Gerek Türkiye’de, gerekse komşu ülkede yaşanan terör olaylarına karşı toplumu birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye davet eden heyet sözcüsü, Sakarya’da Suriye’deki insanlık dramı ile ilgili toplumsal bilinç oluşması için çabalayacaklarını söyledi.

Neden ‘Suriye İçin 460 Bin Adım?’
Sakarya Gençlik Heyeti tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “Neden Suriye için sokaklara çıkıyoruz? Neden ‘Suriye İçin 460 Bin Adım’ dedik?  İlk önce bu sorularının cevabını Sakaryalı gençler olarak vermeliyiz. Biz Suriye’nin özgürleştirilmesi ve Suriye’de yitirilmiş insanlarımız için sokağa çıkıyoruz. Tüm dünyanın gözü önünde 5 yıldır acımasızca insanlık kıyımının yapıldığını haykırmak ve Sakarya’da, Suriye’deki bu büyük trajedi ile ilgili bir toplumsal bilinç oluşturabilmek için projemize ‘Suriye İçin 460 Bin Adım’ dedik. 2011’den bu yana Esed rejiminin kullandığı kimyasal silahlar, attığı misket bombaları ve füzelerle öldürülen Müslüman sayısı resmi rakamlara göre 460 bin ile ifade edilmektedir. Kimi kaynaklara göre ise katledilen insanların sayısı yarım milyonu geçmiştir. Öldürülen bu insanlarımızın 20 bine yakını çocuk, 20 binden fazlası kadın ve yine 10 binden fazla kadına da Esed askerleri tarafından tecavüz edilmiştir. Ayrıca ülkesini, yurdunu terketmek zorunda kalan sığınmacıların sayısı da 10 milyona yaklaşmıştır. Suriye’deki insanlık kıyımına Sakaryalı gençler olarak tepki göstermeli ve çevremize böyle bir trajedi ile karşı karşıya olduğumuzu anlatmalıyız. 2011 yılında ikinci intifadayı başlatarak, vakur bir duruş sergileyen Müslüman kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu göstermeliyiz.”