Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) 2016 yarış takviminde yer alan Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın dördüncü ayak yarışı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde bulunan Kenan Sofuoğlu yarış pistinde yapıldı. Gerçekleşen yarışlara Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu da katılarak yarışları izledi.
Geren: “Yarışlarda 6-45 yaşına kadar yaş aralığı var”
Yarışlar hakkında kısaca bilgi veren Türkiye Motosiklet Federasyonu yetkililerinden Fatih Geren, “Akyazı Kenan Sofuoğlu Pisti'nde Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nın 4. ayağını yapıyoruz. Diğer 4 ayağı da burada yapmıştık. Bugün dünya şampiyonumuz Kenan Sofuoğlu ve Avrupa şampiyonu Toprak Yazgatlıoğlu'da Süpermoto Şampiyonası’nın yarışlarına katılacak. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen biri bayan olmak üzere 36 sporcumuz var. Burada yarışan sporcuların 6 yaşından başlayıp 45 yaşına kadar yaş aralığı var. 6 farklı kategoride yarışlarımız 2 etap şeklinde gerçekleşecek. Dün serbest antrenman, sıralama antrenman turları vardı. Çok güzel geçti. Hava bugün çok güzel. Sakarya ve civarındaki bütün motosiklet severleri Kenan Sofuoğlu Pisti’ne davet ediyoruz ve bekliyoruz. Bugün için birbirinden değişik ve zorlu yarışlarımız var. Dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu ve Avrupa şampiyonu Toprak Yazgatlıoğlu’nu izlemek için bütün motosiklet severleri Sakarya’ya davet ediyoruz” dedi.

Sofuoğlu: “Akyazılı olduğum için misafir olarak katıldım”
Düzenlenen yarışlara misafir olarak katıldığını belirten Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, “Hafta sonu burada Türkiye Motosiklet Süpermoto yarışlarının 4. ayağı yapılıyor. Ben de buraya zaten Akyazılı olduğum için ve kendi parkurum olduğu için misafir olarak katılmaya karar verdim. Buradaki yarışçılara destek olmak için geldim. Çok da güzel oldu.Türkiye’de yarışmadığımız için, şampiyonalar Türkiye’de olmadığı için Türk insanının, özellikle de Sakarya halkının önünde motora binmek için bugün burada piste çıktım” diye konuştu.

“İnşallah 5. Dünya şampiyonluğuna ulaşırım”
Yarışlar hakkında kısaca bilgiler veren Sofuoğlu, “Sezonun 9. yarışındayız. 10. yarış 2 hafta sonra Almanya’da yapılacak. Şu anda genel klasmanda lider durumdayım. Allah nasip ederse 4 tane yarışım var. Bu 4 yarıştan 2 tanesini kazanabilirsem şampiyon oluyorum. Podyumu tamamlamam da yeterli olacak. İnşallah elimdeki şampiyonadaki avantajımı kullanırım ve sezon sonunda da 5. Dünya şampiyonluğuma ulaşırım” ifadelerini kullandı.