Sakarya Aydınlar Ocağı ile İnci Göz Hastanesi arasında yapılan sağlık hizmeti sunum protokolü ile hem Aydınlar Ocağı üyeleri hem de üyelerin birinci derece akrabaları sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanarak, kendilerine ve yakınlarına büyük avantajlar sağlandı.

Aydınlar Ocağı’nın talebi ile hazırlanan protokolün imzalanması için İnci Göz Hastanesinde yapılan toplantıya, hastane yetkililerinden Dr. Yusuf Öz, Başhemşire Feruzan Güngördü, Sakarya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu katıldı.

Sakarya Aydınlar Ocağı, üyelerinin ve birinci dereceden akrabalarının sağlık hizmetlerinden daha kapsamlı faydalanabilmeleri adına yaptıkları çalışmalara ilave olarak,  Özel İnci Göz Hastanesinden alacakları sağlık hizmetlerinde çeşitli avantajlar içeren bir Sağlık Hizmet Sunum Protokolü için Özel İnci Göz Hastanesinden destek istemişlerdi. Dernek üyeleri sosyal güvenceleri olması durumunda devlet tarafından alınan muayene katılım payı hariç hiç bir ilave ücret ödemeden sağlık hizmeti alabilecek. Sosyal güvencesi olmayan Aydınlar Ocağı üyeleri ise büyük avantajlardan yararlanarak sağlık hizmetlerinden faydalanabilecek.  Ayrıca bu protokol sosyal sorumluluğun ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olurken, Özel İnci Göz Hastanesi yetkililerinden Op. Dr. Yusuf Öz yaptığı açıklamada, “Erzurumlular Derneğinden sonra Sakarya Aydınlar Ocağı ile tüm hastane ve sivil toplum kuruluşlarına örnek olmak adına bu protokole imza attık. Umarım bundan sonra da toplumumuz içerisindeki bu dayanışma bu ve bunun gibi örneklerle büyüyerek devam eder” dedi.

Sakarya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu ise yaptığı konuşmada başta OP. Dr. Yusuf Öz olmak üzere bu örnek anlaşmanın oluşmasında emeği olan herkese teşekkür ederken, “Umarım bu yaptığımız Sağlık Sunum Protokol’ü Sayın Yusuf Öz’ün de dediği gibi tüm hastane ve sivil toplum kuruluşlarına örnek olur” dedi.

Özel İnci Göz Hastanesi sosyal sorumluluk adına gerçekleştirdiği faaliyetlerine bir yenisini daha eklerken, bu anlamda sağlık sektöründeki özel hastanelere örnek olmaya ve bölge halkının takdirini toplamaya devam ediyor.