Yurt içinde 72 ve yurt dışında 7 Şubesi ile şimdiye kadar Türkiye’de ve dünyada birçok engelli ve engelli yakınına hizmet götüren Türkiye Beyazay Derneği, proje ve kampanyalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Almanya’da engelliler alanında birçok faaliyette bulunan GWW Kurumu yetkilileri, Türkiye’de engelliler alanında yapılan gelişmeleri incelemek ve yeni projelere işbirliği yapmak adına Türkiye Beyazay Derneği Sakarya Şubesi’nin hizmete soktuğu “Engelsiz Kafe”yi ziyaret edecek.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, “Engelliler alanında son yıllarda ülke olarak çok güzel noktalara geldik ve çok daha güzel yerlere gelmek için çalışmaktayız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da bizlere vermiş olduğu destekle ülkemizi her alanda olduğu gibi engelliler alanında da başarılı bir şekilde temsil ediyoruz. Engelli bireyleri yaşamın her alanında görmek istiyoruz ve bu kapsamda Sakarya’da ‘Engelsiz Kafe’ projemizi hayata geçirmiştik. GWW Kurumu yetkililerini de burada ağırlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.

GWW Kurumu Başkanı Andrea Stratman, “Engelli bireyleri yaşamın her alanında görebilmeliyiz. Bizler bu alanda hizmet veriyoruz ve Türkiye’nin engelliler alanındaki çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. Engelsiz Kafe’ler tüm ülkelerde yaygınlaştırılmalı. Türkiye’de bu konuda önemli adımlar atmış durumda” dedi.