Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, Yenikent’te hayranlarıyla buluştu. İlgi nedeniyle adeta izdihamın yaşandığı Yenikent Sosyal Tesislerinde, Şoray hayranları imza alabilmek için birbiriyle yarıştı.

Türkan Şoray, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri Şubat ayı programı çerçevesinde Adapazarı’na geldi. Ünlü sanatçı Yenikent Sosyal Tesislerinde hayranlarıyla bir arala gelerek imza dağıttı.

“Sinemam ve Ben” isimli kitabını imzalayan Türkan Şoray, “Sakarya çok acılı günler geçirdi. O günden sonra Sakarya’yı gezmeyi çok istedim, hep aklımdaydı. Sonunda bu şehre geldim. İyi ki geldim, iyi ki varsınız. Duyduğuma göre son 3 yıldır bu şehirde kültür ve sanat adına etkinlikler düzenleniyormuş. Ben de sanat adına yatırım yaptığım için mutluyum. Sanat üzerine sorularınızı yanıtlamak için buradayım. Seyircilerimle aramda yıllarca çok güzel bir bağ oldu. Daha çok sevilmeyi istiyorum. Benim için hazırlanan posterler çok hoşuma gitti. Sakarya’dan bir müjdeyi de vermek istiyorum, şuan bir dizi projesi var. Bu dizinin senaryosunu ben yazıyorum. Mühürlü kalp adlı dizi inşallah çok yakında seyirciyle buluşacak” dedi.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı imza gününde kitabını imzalayan ve hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektiren sanatçı, daha sonra Ferizli Cezaevi’ndeki tutuklu ve hükümlerle bir araya gelmek üzere Ferizli’yi gitti./Remzi ŞİMŞEK