Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 1/25000’lik Nazım İmar Planı’na yönelik itirazları görüşmek için ilçe belediyeleri ile toplantılar düzenliyor. Başkan Toçoğlu, “146 bin hektarlık alanda şehrimizin geleceği düşünülerek hazırlanan plana yönelik itirazları ilçe belediyelerimizle tek tek görüşerek hızlı bir şekilde sonuçlandıracağız” dedi.

İtirazlar değerlendiriliyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Şubat ayı olağan Meclis Toplantısı’nda kamuoyu ile paylaştığı Nazım İmar Planı Toplantıları, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nda başladı. İmar Toplantıları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Hızla gelişen şehrimiz için bütünlük içerisinde bir imar planına ihtiyacımız vardı. Büyükşehir Belediyesi olarak bir çalışma başlattık. İlçe belediyelerimizin ve ilgili tüm kesimlerin görüşleri alınarak 1/25000’lik Nazım İmar Planı ortaya çıktı. Nazım İmar Planı 4 Şubat’a kadar askıda kaldı. Bu süre içerisinde vatandaşlarımızdan 1200’e yakın birbirine benzer itirazlar geldi. İtirazları değerlendirerek şehrimizin lehine sonuçlandırmak maksadıyla ilçe belediyeleri ile toplantılarımıza başladık” diye konuştu.

Şehrin geleceği için

Nazım İmar Planı’na yönelik eleştirilerle ilgili konuşan Başkan Toçoğlu, “Biz insan odaklı çalışan bir belediyeyiz. Vatandaşımıza hayırlı hizmetler sunma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak biz, makul olan ve şehrimize katkı sağlayan her eleştiriye açık olduğumuzu her fırsatta dile getiriyoruz Vatandaşlarımıza zarar verecek çalışmaların içerisinde asla olmayız. 146 bin hektarlık alanda şehrimizin geleceği düşünülerek hazırlanan plana yönelik itirazları ilçe belediyelerimizle tek tek görüşerek hızlı bir şekilde sonuçlandıracağız” ifadelerini kullandı.