İmar Barışı düzenlemesinin vatandaşlara daha iyi anlatılabilmesi ve vatandaşların konu ile ilgili merak ettiklerini kolayca öğrenebilmesi için Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın talimatıyla Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nde kurulan İmar Barışı Danışmanlık Merkezi, uygulamanın devreye girdiği günden bu yana vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Uygulama kapsamında; gayrimenkulü üzerinde imar ve iskan sorunu bulunan vatandaşlara İmar Barışı Danışmanlık Merkezi’ndeki personel aracılığıyla yardımcı olunduğunu belirten Başkan Alemdar, kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların da aynı birim üzerinden başvurularının alındığını ifade etti.

Bin 500 kişi imarla barıştı

Müracaatların başladığı 8 Haziran 2018’den itibaren bin 500 kişiye hizmet verildiğine değinen Alemdar, danışmanlık merkezini ziyaret eden tüm vatandaşlarla birebir görüşüldüğünü, imar barışının içeriği ve takip edilmesi gereken prosedür noktasında kendilerine bilgilendirme yapıldığını belirtti. İmar Barışı Danışmalık Merkezi’nin üç farklı kurumla koordine içerisinde hareket ettiğine deyinen Başkan Alemdar; “Ekibimiz çıkan genelge ve yönetmeliklere vakıf olabilmek, vatandaşlarımıza sağlıklı bilgi verebilmek adına, konunun muhatabı üç kurumu ziyaret ederek işe başladılar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nde yaptıkları değerlendirmeler sonrasında vatandaşlarımızdan gelen taleplere cevap vermeye başladılar. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması ve işlemlerini gönül rahatlığıyla tamamlayabilmeleri için danışma merkezimiz tüm talepleri değerlendirerek hak sahiplerine yardımcı oluyor” dedi.

Başvurular 31 Ekim’de son bulacak

Müracaatların 31 Ekim Çarşamba gününe kadar yapılması ve yapı kayıt bedelinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödenmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Alemdar, düzenlemeden faydalanmak isteyen vatandaşların Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nde kurulan İmar Barışı Danışmalık Merkezi’ne başvurabileceklerini ifade etti.