Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl tüm iller kapsamında yapılması planlanan İmam Hatip Liseleri Arası Hutbe Okuma Yarışması’nın Sakarya İli yarışması İhsaniye Camiinde yapıldı.

İlimizde 11 ve 12. sınıfta öğrencisi bulunan İmam Hatip Liselerinin katıldığı Hutbe Okuma Yarışmasında kura çekimiyle yapılan sıralamaya göre Akyazı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Enes Bıyık, Kaynarca İmam Hatip Lisesi’nden Zeyni Gökçe, Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Erol Bulca, Pamukova Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ömer Kaba, Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Talha Karaca, Karasu İmam Hatip Lisesi’nden Şerafettin Akkanoğlu, Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ahmet Özbek yarıştı.

İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Milli Eğitimin genel amaçlarına uygun olarak mihrapta, minberde, mesleki faaliyet ve uygulamalarında başarı göstermeleri, mesleki, sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirerek, özgüven duygusu kazanmalarının hedeflendiği Hutbe Okuma Yarışmasında öğrenciler; Hutbe dualarını doğru ve güzel okuma, Türkçeyi doğru, düzgün ve etkili kullanabilme, İçeriğe göre ses tonu ve vurgusunu ayarlama, konuşmada akıcılık, Konuya ve dinleyicilere hakimiyet, Beden dilini etkili ve doğru kullanabilme, Zamanı Doğru kullanabilme, Hutbe adabına uygun giyim ve kuşam içerisinde olma kriterleriyle değerlendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İl Müftüsü İlyas Serenli, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Sarık, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Zafer Levent Soyhan, Hasan Çelik, İl Müftülüğünden yöneticiler, yarışmaya katılan okulların müdür ve yöneticileri, öğretmenler ve kalabalık davetli topluluğunun izlediği Hutbe Okuma Yarışmasında 1.liği Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Erol Bulca, 2.liği Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Talha Karaca, 3.lüğü Akyazı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Enes Bıyık kazandı. Adapazarı İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas ve Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Gezer’in birer konuşma yaptığı yarışmada okunan Kur’an Tilaveti’nin ardından yarışmacı öğrenciler kendilerinin seçtiği hutbe konularıyla Minber’e çıkarak jüri üyeleri, programı izleyen milli eğitim yöneticileri ve vatandaşların karşısında ter döktüler.

1990’lı yıllara kadar düzenlenen ancak yaklaşık 20 yıldan sonra ilk kez bu yıl yapılan Hutbe Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere sponsor firmalarında katkılarıyla çeşitli hediyeler verildi. Yarışma birincisi Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Erol Bulca’ya ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, 2. olan Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Talha Karaca’ya ödülünü İl Müftüsü İlyas Serenli, yarışma 3.sü Akyazı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Enes Bıyık’a ödülünü Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli takdim etti.