Aynı zamanda Mültecilerin Uyumu Projesinde Uzman olarak yer alan Sakarya Barosu CMK ve Adli Yardım Koordinatörü Av. Alim Mert ve Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Erdem Düzgün ile görüşen İltica ve Göç Araştırma Merkezi yetkilileri, ilimizde gerçekleştirdikleri görüşmeler dahilinde bilgi paylaşımında bulundular.

“Birlikte çalışmaya hazırız”
Hak arama noktasında mülteciler ile ilgi yaşanan sıkıntılardan en başında dil probleminin geldiğini ifade eden Av. Alim Mert, göç almaya başladığımız ilk yıllara nazaran bu sıkıntının kısmen aşıldığını belirtti.  Mültecilerin, genel olarak kendi temel hakları konusunda bilgi noksanlıkları olduğunu söyleyen Av. Alim Mert, özellikle bu eksikliğin giderilmesi hususunda çalışmalar yapılması gerekliliğine dikkat çekti.

“Sakarya Barosu olarak özellikle Adli Yardım kapsamında, Mülteci Hukuku eğitimi almış olan avukatlarımızı, bize yansıyan her vaka için en hızlı şekilde görevlendiriyoruz. Şehrimizin huzuru ve güveni için ülkemize sığınan mültecilerin hukuki durumları hakkındaki süreçte hep birlikte çalışmaya hazırız” şeklinde konuşan Av. Mert, Sakarya Barosu’nun her zaman paydaş kurum ve kuruluşlarla çözüm odaklı adımlar atmaya hazır olduğunu ifade etti.

Mülteci çocuklar
Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Av. Elif Erdem Düzgün ise özellikle mülteci çocuklar için pek çok kurumla görüşmeler yaptıklarını ve sağlık, eğitim gibi temel haklarının sağlanması hususunda da çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.