Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Adapazarı Belediyesi, Muhtarlar Federasyonu ve Kızılay Sakarya Şubesi tarafından ortak bir çalışma başlatıldı. Bu çerçevede ilk olarak Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Kızılay Şube Başkanı Zahit Tiryaki, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve muhtarların katılımıyla deprem koordinasyon toplantısı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, "Depremin acısını derinden yaşamış bir şehrin insanları olarak Elazığ ve Malatya başta olmak üzere afet bölgesindeki vatandaşlarımız için teyakkuza geçtik. Kızılay ile birlikte kan bağışı ve yardım kampanyası başlattık. Meclis üyelerimiz ve 84 mahalle muhtarımız sorumluluk alanlarında seferberlik ilan ettiler, Allah razı olsun. Toplumsal Yardımlaşma Marketimizde 7 gün 24 saat, çalışma arkadaşlarımız yardımları alacak ve deprem bölgesine hızlıca sevk edeceğiz" dedi.
Toplantının ardından kan bağışında bulunuldu ve çeşitli yardım malzemelerinin bulunduğu ilk tır, dualarla deprem bölgesine uğurlandı.