Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Sakarya Üniversitesi arasında, "2012 Güdümlü Proje Desteği Mali Destek Prograım" kapsamında, "Bölgesel ve Dental İmplant Tasarım, Endüstriyel Üretim ve Test Merkezi" kurulmasına yönelik protokol imzalandı. MARKA Kocaeli Merkezi’nde gerçekleşen protokol törenine MARKA Genel Sekreter Vekili Tolga Şahin, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel ve SAÜ Teknopark AŞ. Genel Müdürü Tunahan Kırktepeli katıldı.
Sakarya Üniversitesi’nin, "Bölgesel Ortopedik ve Dental İmplant Tasarım, Endüstriyel Üretim ve Test Merkezi" projesiyle, Türkiye’de henüz bulunmayan, "Vakum Plazma Sprey Kaplama Ünitesi" sterilizasyon ve temiz odası bulunan kompleks bir merkez kurulması amaçlanıyor. Ayrıca bu merkezde yeni nesil implantların tasarlanıp üretilmesi, bio uyumluluk açısından önem arz eden implantların ileri teknoloji yardımıyla kaplanması, malzeme ile bio uyumluluk performansının test edilmesi ve hayvan deneyleri ile gerçek ortam testlerinin yapılması hedefleniyor. Proje kapsamında 3 milyon 200 bin TL’lik giderin, 2 milyon TL’lik kısmı MARKA, 1 milyon 200 bin TL’nin ise Sakarya Üniversitesi tarafından karşılanacağı bildirildi. Öte yandan projenin onaylanmasının ardından 2013 yılında başyayacağı ve 24 aylık bir sürede bitirileceği öğrenilirken, projeden diğer üniversitelerin de yararlanacağı bildirildi.

Protokol töreninde konuşan MARKA Genel Sekreter Vekili Tolga Şahin projenin bölge ve ülke için hayırlı olmasını dilerken, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise, "Geldiğimiz noktada üniversite olarak başvurmaş olduğumuz bu projenin ajans tarafından kabul edilmesi ve yürürlüğe konması bizleri mutlu etmiştir. Bundan sonra bu projenin başarıya ulaşması için ortak olarak çalışacağız. Kalkınma ajansı yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel de proje hakkında teknik bilgiler verdi. Açıklamaların ardından proje protokolü imzalandı.