Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğü, Kurudere Orman İşletme Şefliği'nde günümüze kadar devam eden klasik üretim anlayışı yerini dikili satış yöntemine bıraktı. Bu yıl ilk kez programa alınan dikili ağaç satışında yüzde 108’lik bir gerçekleşme yaşanırken hedeflenen programın da üzerine çıkılmış oldu. 

Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğünce Karasu Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Kurudere Orman İşletme Şefliğine 2012 yılı için verilen 1800 metreküplük dikili ağaç satışı programı dahilinde 2012 yılının ilk aylarından itibaren çalışmalara başlandı. Bu çalışmalar kapsamında kooperatif üyelerine bilgilendirme toplantıları yapılarak, dikili ağaç satışının iş ve işlemleri detaylı olarak anlatıldı. Teşvik edici ve özendirici anlatımlarla ön yargıların giderilmesi sonucunda ilk satışta hedeflenen rakamın üzerine çıkıldı.
Rasyonel ve çağdaş orman işletmeciliğine önemli katkılar sağlayacak olan Dikili ağaç satışı, Kurudere Orman İşletme Şefliğinde ilk kez gerçekleştirilirken, yüzde 108 gerçekleşme ile 2012 yılı programının da üzerine çıkılmış oldu.