Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin çevre duyarlılığına katkıda bulunmak amacıyla İlim Yayma Cemiyeti (İYC) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokolle gerçekleştirilen etkinliklerin ilki fidan dikimi ile başladı.
DİNİMİZDE ÇEVRENİN ÖNEMİ
İlim Yayma Cemiyeti öğrencileri ile Adapazarı Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, okul bahçesine fidan dikti. İlim Yayma Cemiyeti’nin üniversiteli öğrencileri ile bir arada bulunmaktan keyif alan Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, ağabeyleri ile ayaküstü dinimizin çevreye, yeşile, ağaca verdiği ehemmiyet üzerine de sohbet etme fırsatı buldular. Bu sohbet çerçevesinde; Hz. Peygamber'den de ağaç dikimiyle ilgili birçok Hadis-i Şerif'in rivayet edildiği öğrencilere anlatılarak ağaç ve doğanın hayatımızdaki yerine dikkat çekildi.
HADİSLERDE AĞACIN ÖNEMİ
Hadislerin dikkatle incelendiğinde Rasulullah'ın müslümanları ağaç dikmeye teşvik ettiğinin anlatıldığı ağaç dikme töreninde, Cenâb-ı Hakk'ın bir nimeti olan ağacın insanlara hatta hayvanlara pek çok faydasının bulunduğu öğrencilere anlatıldı.