İddialara göre, ilçe belediye başkanının mal varlığı sorgulanmaya başlayıp ilçede en fazla konuşulan konuların başında gelmesi üzerine teşkilat ve bazı meclis üyeleri bu durumdan rahatsız oldu.
Konunun ilçede gündem haline gelmesi üzerine ise meclis üyeleri, durumu belediye başkanına meclis toplantısında sorarak, açıklamasını istedi.

Başkanın meclis toplantısında, mal varlığının artışıyla ilgili yaptığı açıklamalar ise büyük şaşkınlığa neden oldu.
Buna göre belediye başkanı, bir süre önce Ziraat Odası'na kredi başvurusu yaparak Ziraat Bankasından kredi çektiğini ve bu parayla da söz konusu alış verişleri yaptığını söyledi.

Özrü kabahatinden büyük olan belediye başkanının, Ziraat Odası'na başvurarak 300 bin liralık faizsiz çiftçi kredisi alıp bunu da farklı yerlerde kullanması ayrı bir tartışma başlattı.

Çiftçilere destek amacıyla verilen ve yalnızca tarım alanında kullanılmak üzere kullandırılan bu kredinin farklı bir amaçlara yönelik harcanması, belediye başkanının yanlış beyanda bulunarak haksız kazanç elde ettiği şeklinde yorumlara neden oldu.
Şimdi herkes belediye başkanının tarım kredisi altında aldığı 300 bin lirayı farklı yerlerde kullanırken vadesi geldiğinde bu borcu nasıl ödeyeceğini konuşuyor. / MEDYADETAY