“Dünya Uyuşturucu Bağımlılığı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü”nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, trafik kazaları ve kanserler bir kenara bırakılacak olursa, önlenebilir risk faktörleri olan obezite, sigara kullanımı ve madde kullanımının birey ve toplum sağlığını tehdit eden en önemli üç etken olduğunu ve bu risk faktörleri ile sadece bireysel olarak değil, toplumsal olarak mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. 

Birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi için sektörler arası işbirliği ve dayanışmaya ihtiyaç olduğunu belirten Erdoğan, halk sağlığını tehdit eden en önemli risk faktörlerinden biri olan uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımı ve dağıtımının önlenmesi yönündeki çalışmaların kararlı bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

uyusturucu_toplantisi2.jpg

Erdoğan, mücadelede başarıya ulaşılabilmesi için öncelikle ailelerin ve ebeveynlerin konuyla ilgili olarak eğitilmeleri ve bilgilendirilmeleri gerektiğine dikkat çekti.

İl Uyuşturucu Eylem Planı kapsamında, ilimizde uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı konusunda yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve yapılması gereken çalışmaların ele alındığı toplantıda; uyuşturucu maddelerin kullanımı ve dağıtımının önlenmesi yönündeki çalışmaların karalılıkla sürdürülmesi gerektiği yönünde görüş birliğine varıldı.