Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Sakarya Adliyesi’nin mevcut konumunun değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Sakarya’nın tüm adli ve idari mahkemelerinin bulunduğu Sakarya Adliyesi’nin Camili’deki konumunun vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, Sakarya Adliyesi’nin şehrin merkezine alınması gerektiğini söyledi.

VATANDAŞ MAĞDUR

İl Başkanı Ecevit Keleş, “Sakarya Valiliği ile bir arada bulunan Sakarya Adliyesi, şehrimize uzak bir mesafede halkımıza hizmet vermeye çalışmaktadır. İlimize hizmet edecek adli mercilerin bu kadar uzak mesafede bulunması vatandaşımız için büyük mağduriyet oluşturuyor. Sabıka kaydı almak için dahi yarım saatlik mesafe gitmek zorunda kalan Sakaryalılara daha iyi hizmet verebilmek için adliye, şehrin merkezine alınmalıdır. Ceza, Hukuk, İcra ve İdare Mahkemelerinin bulunduğu Sakarya Adliyesi, merkezi konumda daha iyi hizmet sağlayacaktır” dedi.

SAKARYA BAROSU

Sakarya Barosu’nun da adliyenin konumuyla ilgili sıkıntıları olduğunu belirten Ecevit Keleş, “Sakarya Barosu, adliye binasının içerisinde varlığını sürdürmeye çalışıyor. Adliyenin konumlanacağı yere kendine ait bir bina almayı düşünen Sakarya Barosu da konuyla ilgili çalışmalarını yürütüyor. Sakarya Barosu’nun olması gerektiği yerle ilgili Baro ziyaretimiz esnasında görüşerek konuyla ilgili düşüncelerimizi aktardık” şeklinde konuştu.

SOSYAL DONATILAR

Sakarya Adliyesi çevresinde sosyal donatıların olmadığına vurgu yapan Keleş, “Adliyemizde bulunan mevcut sosyal donatılar, kapasiteye hizmet edebilecek düzeyin çok altındadır. Adli işlerini halletmek için beklemek zorunda kalan vatandaşlarımızın oturup çay içebileceği çay bahçesi bile bulunmamaktadır. Etrafında ise esnaf lokantaları harici başka hiçbir donatı yoktur. Oysa şehrin merkezinde bulunsa, hem çalışanları hem halkımız için daha faydalı ve sosyal bir ortam sağlanabilir” dedi.

YENİ MAHKEMELERE YER YOK

Sakarya Adliyesi’ne yeni mahkemelerin açıldığına dikkat çeken Keleş, “Adliyeye yeni mahkemeler açılıyor. Yeni mahkemeler, savcı ve hakim odaları koridorlar bozularak yapılıyor. Oysa yeni yapılmış bir yerin kapasitesini yarınlara göre hazırlamak gerekirdi. Hakim, savcı ve avukatların beraber yemeklerini yediği yemekhane bile artan hakim, savcı ve avukat sayısı karşısında yetersiz hale gelmiştir. Bu konular çoktan aşılmalı ve öyle hizmet verilmeli. Yeni yapılacak adliyede bu konular göz önüne alınarak yapılmalıdır” diye görüşlerini dile getirdi.

İL ÖZEL İDARESİ’NİN YERİNE

Sakarya Adliyesi’nin olması gerektiği yeri belirten Keleş, “Sakarya Adliyesi’nin ulaşım, yer ve sosyal açıdan sorunlarının ortadan kaldırılabilmesi için Adliye, İl Özel İdaresi’nin mevcut yerine taşınmalıdır. Burada yapılacak adliyeyle birlikte tüm ilçelere merkezi noktada olması, sosyal çevresi bulunması, kapasitesi ve en önemlisi Sakarya Barosu’nun ayrı bir binada hizmet verebilmesi sağlanabilecektir. Ana cadde üzerinde bulunarak ulaşım problemi de ortadan kalkacaktır. İl Özel İdaresi yıkılarak Sakarya’yı temsil edecek bir Sakarya Adliyesi inşa edilmelidir” dedi.