Törende öğrenciler öğretmenlerinin günün tebrik ederek günün anısına Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Bu törenin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Şube Müdürü Coşkun Bakırtaş ile aday öğretmenler Hatice Ulu ve Deniz Memiş, Vali Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret etti. Ziyarette aday öğretmenler Vali Coş’a çiçek takdiminde bulundular.



Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Hüseyin Avni Coş, öğretmenliğin çok onurlu bir meslek olduğuna vurgu yaparak, “Türk toplumunun şekillenmesinde, Cumhuriyet’in ve Milli kültürümüzün geliştirilerek güçlenmesinde öğretmenlerimiz en fedakar ve saygıyı en çok hak eden değerlerimizdir. Tüm öğretmenlerimize çok güveniyoruz. Onlardan çok şeyler bekliyoruz. Geleceğimizin mimarları öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” dedi.



Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Saat 14.30’da Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Öğretmenler Günü Kutlama Programı” yapılacak. Daha sonra Vali Hüseyin Avni Coş’un katılımlarıyla emekli öğretmenlerden Ahmet Özkök ziyaret edilecek. Günün son etkinliğinde Saat 19.00’da Şaheser’de İlimizdeki Emekli Öğretmenler onuruna yemekli program gerçekleştirilecek.