Beraberinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Sebahattin Karakoç ve Sabahattin Zaim Yurt Müdürü Paşa Odabaş ile birlikte Medya Detay Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Gümüşel’i ziyaret eden İl Müdürü Arif Özsoy, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin hazırladığı tabloyu hediye etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Spor Hizmetleri, Gençlik Hizmetleri, Yurt Hizmetleri, Okul Sporları, Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) Sakarya Sporcu Eğitim Merkezlerinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Özsoy,

16 ilçede, spor sahaları salonlar, yurt binaları ve gençlik merkezleri başta olmak üzere 60’a yakın tesisle ve bine 1000’e yakın personelle 50’ye yakın branşta, gençlere hizmet verdiklerini dile getirdi.

2018-2019 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte tatile çıkan öğrencileri spor tesislerine beklediklerini kaydeden Özsoy, “İl Spor Merkezlerimizin yanı sıra, Gençlik Merkezleri ve Yurt Hizmetlerimizle ortaklaşa düzenlenecek olan Yaz Spor Okullarına il genelindeki tüm çocuk ve gençlerimizi bekliyoruz.  Çocuk ve gençlerimizin, yaz döneminde spora yönlendirilmeleri fiziksel ve sosyal gelişimlerine büyük katkı sağlayacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından son yıllarda gerek sportif faaliyetler, gerekse tesisleşme açısından ilimiz önemli mesafeler kat etti. KYK İl Müdürlüğümüz ile  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün birleşmesi ile sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Şimdi daha fazla personel, daha çok tesis ve daha çok sporcu ile Sakarya’ya en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Yaz Sezonunun gelmesi ile birlikte tesislerimizde bakım ve onarım çalışmalarına başladık. Sakarya gençlerine daha çok hizmet vermek için il genelinde Gençlik Merkezleri açmayı planlıyoruz.  Vatandaşlarımızın daha çok spor yapması ve spor tesislerimizde faydalanmasını sağlayan tüm İl Müdürlüğümüz personeline teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya’nın bir spor şehri olduğuna dikkat çeken Özsoy, “Spor şehri Sakarya’mıza başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere, Sakarya Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Nayir’e, Sakarya Milletvekillerimize ve  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem Yüce’ye, Gençlik ve Spor Ailesi olarak şükranlarımı sunuyorum. Yazılı ve görsel basını yakından takip ediyorum. Siz değerli medya mensuplarına da spora göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

İl Spor Merkezleri için geri sayım başladı

“Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısın” sloganı ile düzenlenecek olan İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezleri için kayıtların başladığını belirten İl Müdürü Arif Özsoy, “Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde her yıl düzenlenen İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezleri açılışı için geri sayım başladı. İl Müdürlüğümüz bünyesinde İl Spor Merkezleri Kapsamında 24 branşta, Engelliler İl Spor Merkezleri kapsamında ise 15 branşta yaz spor kursları açılacaktır. Kayıtlarımız 20 Mayıs 2019-25 Haziran 2019 tarihleri arasında Sakarya Yüzme Havuzundaki kayıt bürosunda (Saat 11:00-19:00 arası) yapılacaktır. İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezlerinde  05-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlere sporu sevdirerek , onları spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak, toplumda spor kültürü oluşturmak ve sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Spor Merkezlerimizin açılışını ise 29 Haziran 2019 tarihinde Atatürk Spor Salonunda yapacağız. Tüm çocuk ve gençlerimizi , spor kurslarımıza katılmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

İl Spor Merkezleri Branşlar

Atıcılık-Avcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Bisiklet, Boks, Cimnastik, Eskrim, Futbol, Güreş, Halter, Hentbol, Judo, Kano, Karate, Kick Boks, Kürek, Masa Tenisi, Taekwondo, Tenis, Triatlon, Voleybol, Wushu, Yüzme (Ücretli)

Engelliler İl Spor Merkezleri

Atletizm , Bocce, Halter, Okçuluk, Masa Tenisi, Yüzme (Bedensel Engelliler)

Güreş , Karate, Taekwondo (İşitme Engelliler)

Atletizm , Judo, Yüzme (Görme Engelliler)

Atletizm, Cimnastik , Masa Tenisi (Özel Sporcular)

Adapazarı Gençlik Merkezi'nde Yaz Akademisi Başlıyor

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sakarya Gençlik Merkezleri işbirliği ile yapılacak olan Yaz Akademisi programına kayıtlar başladı. Yaz Akademisindeki faaliyetler 24 Haziran – 02 Ağustos 2019 arası hafta içi her gün 12:00 - 16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.  10-13 yaş arası gençlerin katılabileceği programda, Kuran-ı Kerim, Değerler Eğitimi, Kodlama, Drama, Ebru, Atıcılık, Karikatür, İşaret Dili ve Yüzme gibi aktiviteler yapılacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; “Adapazarı Gençlik Merkez’inde yapılacak olan Yaz Akademisinde , gençlerimize Kuran-ı Kerim,  Kodlama Eğitimleri, Satranç, Drama, Ebru, Değerler Eğitimi,  Atıcılık,Karikatürk Eğitimleri, İşaret Dili, Yüzme Eğitimleri yapılacaktır. Gençlerimizi Yaz Akademisinde açacağımız kurslara bekliyoruz” dedi.

Yaz Akademisine kayıtlar için Tel: 0(264) 271 11 63

Haydi Gençler Yaz Akademisine

KYK ve Sakarya Gençlik Merkezleri işbirliği ile yapılacak olan Yaz Akademisi programına da kayıtlar başladı. Yaz Akademisindeki faaliyetler 17 Haziran - 26 Temmuz 2019 arası hafta içi her gün 12:00 - 16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Kız öğrenciler Arif Nihat Asya Yurdunda, Erkek öğrenciler Sabahattin Zaim Yurdunda eğitim göreceklerdir. Yaz Akademisi 5, 6, 7 ve lise öğrencilerine yönelik.

Yaz Akademisine  Kayıt için Adapazarı Gençlik Merkezi Tel: 0 (264) 271 11 63