Denetimleri gerçekleştiren ekipler, vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde ve meydanlarda, şehrin girişlerinde kurulan uygulama noktalarında, toplu taşıma araçlarında, market, otel, berber, pazar yerleri, paket servis hizmeti veren işletlemeleri dolaşarak, Covid-19 tedbirlerini hatırlattı. Ekipler ayrıca HES Kodu uygulaması da yaptı. Denetimlerde ayrıca sosyal mesafe, maske ve temizlik kuralına uyulup uyulmadığının kontrol edildi.
Denetimlere katılan Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, iş yeri sahipleri ve vatandaşlarla sohbet etti, koronavirüse karşı alınan tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulundu.


İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, “İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacak. Tedbirli ve kademeli normalleşeceğiz. İllerin yeni tip koronavirüs  risk durumunu gösteren haritada Sakarya’mız maalesef çok yüksek riskli (Kırmızı grup) iller arasında yerini aldı. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla kontrollü normalleşme döneminde 'dinamik denetim modeli'ne geçtik. Ekiplerimiz tarafından tüm il genelinde yoğun bir denetim gerçekleştiriyoruz. İllerin risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrılması, kendi aralarında rekabet oluşturmaktadır. Sakarya’mız mücadele ruhu olan bir şehirdir. İnanıyorum ki kısa süre sonra Sakaryalı kardeşlerimizle birlikte koronavirüsle mücadelede başarı göstererek Sakarya’mızın hakettiği Düşük riskli (mavi) kategoride yerimizi alacağız. Temizlik, maske, mesafe ve tüm kurallara uyarak inşallah hep birlikte tam normalleşmeye geçeceğiz” dedi.