Berat Kandilinin manevi ikliminde, sevgi, saygı ve hoşgörünün hâkim olduğunu belirten BBP Sakarya İl Başkanı Cemal Can, mesajında şunları dile getirdi; “Tüm İslam âlemi olarak, Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandiline kavuşmanın mutluluğu ve sevinci içerisindeyiz. Berat Kandili, affolunma ve kardeşlik duygularımızın pekişmesi bakımından bizler için büyük bir fırsattır.
Bütün mübarek gün ve gecelerde olduğu gibi Berat Kandili de insanlar arasındaki sevgi, hoşgörü ve saygı bağını, dayanışma ruhunu pekiştiren, birlik ve bütünlüğümüzü, huzur ve esenliğimizi geliştirmemize vesile olan özel ve müstesna gecelerden biridir. Böylesi mübarek gecelerde toplumsal sorumluluğumuzun da farkına vararak dayanışma ve yardımlaşma içinde birbirimizi kenetlenmeli, kini ve nefreti sevgiye; bencilliği fedakârlığa dönüştürerek bütün güzellikleri birlikte huzur için de yaşamalıyız.
Berat Kandili vesilesiyle, başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyanın barış ve huzura kavuşmasını diler, başta Sakaryalı hemşerilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam âleminin mübarek Berat Kandilini kutlar, Cenab-ı haktan hayırlar getirmesini niyaz ederim.”