Erenler Belediyesi ile Sağlık İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “Kanser hastalıkları Bilinçlenme” Seminerlerinin 27. etabı Bağlar Mahallesinde gerçekleşti.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Bağlar Mahalle Mahalle Kemalettin Karalı, Sosyal ve Kültür İşler Müdürü Şenol Dinç, Bağlar Camii İmam Hatibi Hasan Ali Kaplan, Kuran Kursu Öğretici Semra Kabadayı, Ketem Görevlileri Hemşire Özlem Dağlı, Sağlık Görevlisi Ece Erdoğan; Bilinçlenme Seminerinde hazır bulundular.

Seminer öncesinde konuşma yapan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk;  27 bölgede 3700 bayanın iştiraki ile Bilinçlenme seminerlerinin yapıldığını, 2500 Bayanın da ön muayeneden geçtiğini söyledi. Bayanlara yönelik olarak başlayan “Erken Teşhis Hayat kurtarır “ bilinçlenme seminerlerin tamamlandığında erkeklere yönelik çalışmanın da başlayacağını belirtti. Son olarak hastalıklarda erken teşhisin önemini  katılımcılarla paylaştı.

“Erken Teşhis Hayat Kurtarır” sloganıyla başlayan Kanser Hastalıkları Bilinçlenme Seminerlerinin bu haftaki durağı Bağlar Mahallesinde gerçekleşti. Bağlar Camii dershanesinde gerçekleşen seminerde Ketem görevlisi Hemşire Özlem Dağlı; 20 yaşındaki bayanların rutin Meme muayenelerinin yaptırılmasının önemli olduğunu belirtti.  50 Yaşındaki bayanlarında iki yılda bir mamografilerinin çektirilmesini hatırlattı.

Kanser hastalıkları bilinçlenme seminerleri sonrasında görevliler tarafından, ilk kontrollerini yaptırmak isteyen bayanlar kayıt altına alarak, periyodik olarak muayene olmaları sağlanıyor.