Sakarya Afet Müdahale planı (TAMP Sakarya) çerçevesinde Yerel Düzey Hizmet Grubu Operasyon Planları kapsamında Yerel Düzey Arama ve Kurtarma Hizmet Grubu Ana ve Destek Çözüm ortakları ile ‘Doğada Arama Kurtarma’ Tatbikatı yapıldı.

Tatbikat senaryosuna göre; Ceceler Köyü kayalıklar mevkiinde, define aramaya giden dört kişiden ikisi çıktıkları kayalık bölgeden geri dönemeyip mahsur kalırken, diğer iki kişi ise yardım çağırmak için gittikleri ormanlık alanda kayboldu.



Kayıp ihbarının alınmasına müteakip Arama Kurtarma Hizmet Grubu olarak Ana Çözüm Ortağı olan kurumlara AYDES üzerinden olayla ilgili bildirim yapılarak, ekiplerin olay bölgesine intikali sağlandı.

Bölgeye intikal eden ekiplerden 1 ekip kayalıklarda mahsur kalan kazazedeyi kurtarırken, diğer 3 ekip ise farklı kollardan ormanlık alanda kaybolan şahsı arama çalışması başlattı.



Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü, Beslenme Hizmet Grubu (Türk Kızılay’ı), Sağlık Hizmet Grubu (UMKE), TBMM Sivil Savunma Ekibi, Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, Sakarya B.B. İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Ekipleri’nin yanı sıra tatbikata Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlık Derneği (S.A.B.A.H.), Hendek Arama Kurtarma Timi (HAKUT), İHH İnsani Yardım Vakfı, Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE), Sakarya Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği (SAKRAD) gibi sivil toplum kuruluşlarından toplam 120 kişi katıldı.