Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Ferizli ve Söğütlü ilçelerini sağlam altyapı ile buluşturacak projede çalışmaların aralıksız sürdüğünü dile getirdi. Rüstem Keleş, “Şehrimizin 16 ilçesinde altyapı anlamında ciddi yatırımlar yapıyoruz. Dev projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bu projelerden biride Ferizli ve Söğütlü’de devam eden kanalizasyon ve içmesuyu yatırımımız. Proje kapsamında bölgeye 120 kilometre kanalizasyon hattı ve 40 kilometre içmesuyu hattı inşa ediyoruz. İki ilçemizi sağlam altyapı ile buluşturacak projede çalışmalar hızla ilerliyor” diye konuştu.
 
İki ilçeye 45 milyon lira
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Ferizli ve Söğütlü ilçelerimiz için hayata geçirdiğimiz altyapı yatırımımızın değeri 45 milyon lira. Bölgede inşa ettiğimiz 120 kilometrelik kanalizasyon hattı ile bölgedeki atıksu sorunu tarihe karışacak. 40 kilometrelik içmesuyu ağı ile de Söğütlü’nün içmesuyu geleceğini garanti altına almış olacağız. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. 120 kilometrelik kanalizasyon hattının 11 kilometresi tamamlandı. İnşallah hızlı bir şekilde çalışmaların nihayete ermesiyle Ferizli ve Söğütlü’de yaşayan hemşerilerimizi altyapı anlamında rahata kavuşturmuş olacağız” ifadelerini kullandı.
 
SASKİ varsa çözüm var
Verilen sözlerin bir bir yerine getirildiğini belirten Rüstem Keleş, “2023 yılına kadar şehrimize 1,6 milyar liralık altyapı yatırımı yapacağız. ‘SASKİ varsa çözüm var’ sözümüzün arkasında durarak Sakarya’nın tüm mahallelerini sağlam altyapı ile buluşturuyoruz. Hem içmesuyu anlamında hem de atıksu anlamında şehrimizin birçok noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ferizli ve Söğütlü’de hayata geçirdiğimiz proje ile entegre bir altyapı sistemi kuruyoruz. Çalışmaların devam ettiği 120 kilometrelik kanalizasyon hattı Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ile entegre olacak. Proje ile iki ilçemizin atıksu sorunu tarihe karışacak. Ayrıca Söğütlü’ye inşa edeceğimiz 40 kilometrelik içmesuyu hattı ile de bölgenin içmesuyu ağını güçlendireceğiz. Projemizin iki ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.