Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi’nin geleneksel Çarşamba Konferansları devam ediyor. Çarşamba Konferanslarının bu haftaki konuğu Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Şahin oldu. 7 Kasım Çarşamba günü İlahiyat Fakültesi Hakkı Ekşi Konferans Salonu’nda düzenlenen “İki Ayda Hafız Olmak: Kur’ân-ı Kerim Hıfzında Teknik ve Tavsiyeler” konulu konferansta konuşan Şahin, Kur’ân’ı Kerim’i kısa sürede ezberlemek ve hıfzı uzun süreli devam ettirmek için kendisinin bizzat uygulamış olduğu yöntem hakkında bilgi verdi.

Önerdiği yöntemin klasik sistemde uygulanan kuralların tamamına aynen uyduğunu ancak klasik sistemin biraz geliştirilerek sistematik hale getirildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Hatice Şahin tavsiye ettiği yöntem doğru uygulandığında hafızlık süresinin kısalması kendiliğinden oluşacağını, ancak herkes için en kısa süreyi düşünmek yanlış bir bakış açısı olacağını,  kişinin kabiliyetleri ölçüsünde zaman göreceli olarak kısalacağını belirtti.

Söz konusu yöntemi 3 yıl 4 ay uyguladığını ifade eden Şahin, bu süreç içerisinde 30 kadar öğrenci mezun ettiğini ve bu öğrencilerin 53 gün, 59 gün, 2,5 ay,  3 ay, 4 ay gibi kısa sürelerde hafızlıklarını bitirip % 95’inin Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı hafızlık sınavında başarılı olduğunu söyledi.

ŞAHİN, söz konusu yöntemi 3 yıl 4 ay uyguladığını  bu süreç içerisinde 30 kadar öğrenci mezun ettiğini ve bu öğrencilerin 53 gün, 59 gün, 2.5 ay,  3 ay, 4 ay gibi kısa sürelerde hafızlıklarını bitirip % 95’inin Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı hafızlık sınavında başarılı olduğunu söyledi.