Toplantıda, salgın hastalık sebebiyle yurtdışındaki Türk vatandaşlarının ülkeye getirilmesi ve diğer illerle birlikte Sakarya'daki öğrenci yurtlarına yerleştirilmesi ihtimali konuşuldu.
Vali Ahmet Hamdi Nayir'in yanı sıra Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Türk Kızılayı Sakarya Şube Başkanı Zahit Tiryaki ile Yurt Müdürleri de yer aldı.

“İhtimaller arasında Sakarya da var”
Birçok ilde olduğu gibi ihtimal dahilinde Sakarya’daki KYK yurtlarında da 14 günlük gözlem ve kontrol sürelerine dair alınan tedbirler ile yapılacak çalışmaların görüşüldüğü toplantıda Vali Ahmet Hamdi Nayir, hangi yurtların kullanılacağı ve yurtların son durumları hakkında bilgiler aldı.



“Devletimize yardimci olmalıyız”
Salgın hastalıkla mücadele kapsamında devletin her alanda çok önemli tedbirler aldığına dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Yurtdışındaki vatandaşlarımızın diğer illerle birlikte ilimizdeki KYK Yurtlarında 14 gün gözlem ve kontrol altına alınması ihtimaline karşı böyle bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda ilgili kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon ile işbirliği ele alındı. Salgın hususunda üzerine düşen her şeyi layıkıyla yerine getiren Devletimize, vatandaşlarımızın da her konuda yardımcı olması gerekmektedir. Zorunlu haller dışında evden çıkılmaması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve özellikle salgın hastalık riski taşıdığından toplu olarak askere uğurlama törenlerinin yapılmaması kararına riayet edilmesi önem arz etmektedir" dedi.